• Log in
 • 0

  Geen producten in je winkelmand.

Goed verzekerd op je zakelijke reizen? Kies voor Allianz!

ingovandriel
  | 
25 augustus 2022

Ben jij voor je onderneming regelmatig op reis? Of misschien heb je het leven als digital nomad omarmd en reis je de wereld rond terwijl je werkt? Dan is een goede zakelijke reisverzekering onmisbaar. Een gewone reisverzekering voor particulieren dekt namelijk niet alles wanneer je voor je werk op pad bent. Met een Allianz reisverzekering voor zakelijke reizen ben je beschermd tegen de risico’s die je loopt als zakelijke reiziger. Ga jij binnenkort naar het buitenland voor een korte zakentrip of wil je een langere periode weg terwijl je werkt? In dit artikel vertel ik je alles over het soort verzekering dat je nodig hebt als reizende ondernemer!

Een Allianz verzekering voor elke situatie

Als ondernemer ben je vast al bekend met de verschillende soorten verzekeringen die komen kijken bij het runnen van je bedrijf. Van rechtsbijstandsverzekering tot beroepsaansprakelijkheidsverzekering zpp en AOV: je zorgt ervoor dat je onderneming beschermd is tegen allerlei risico’s. Daarbij wil je natuurlijk kiezen voor de beste verzekeringsmaatschappij voor ondernemers. Allianz Global Assistance, ook bekend als Allianz, is specialist in reisverzekeringen en hulpverlening waar het nodig is. Wanneer het gaat om zelfstandig ondernemers, hebben zij de juiste expertise en jarenlange ervaring in huis.

Wat biedt Allianz?

Allianz heeft een enorm aanbod aan verzekeringen. Niet alleen voor zakelijke klanten. Ook voor particulieren zorgt Allianz ervoor dat verschillende risico’s gedekt zijn. Allianz Global Assistance biedt wereldwijd ondersteuning. Wel zo handig als je veel onderweg bent. Welke verzekeringen je allemaal kunt afsluiten? Kijk even mee naar het ruime aanbod:

 • Au Pair Verzekering voor Nederlanders met een buitenlandse au pair;
 • Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering voor als je regelmatig op reis gaat;
 • Doorlopende Zakenreisverzekering voor de zakelijke reiziger;
 • Fietsverzekering in binnen- en buitenland, zowel kortlopend als doorlopend;
 • Globetrotter Verzekering voor studie, stage, lange reis of werken in het buitenland;
 • Kortlopende Allianz Reisverzekering voor een specifieke buitenlandreis;
 • Kortlopende Allianz Annuleringsverzekering voor annulering, vertraging of het onderbreken van je reis;
 • Pechhulp voor auto en motor in Nederland of Europa.

Of je nu kiest voor de Allianz annuleringsverzekering of de Allianz reisverzekering: je weet zeker dat je een betrouwbare verzekeraar hebt die ervaring heeft met zelfstandig ondernemers die veel reizen. 

Digital nomad of korte zakelijke reis?

Als je in het buitenland aan het werk gaat, is een verzekering nodig die daar rekening mee houdt. Ga je zakelijk reizen naar Italië of zakelijk reizen naar Amerika? Waar je ook heen gaat: met de Allianz reisverzekering ben je als digital nomad en internationale ondernemer goed beschermd tegen calamiteiten onderweg.

De verzekerde werkzaamheden

Kantoorwerk of horecawerk is altijd goed verzekerd. Bevatten jouw werkzaamheden een verhoogd risico? Dan helpt de expert van Allianz Global Assistance je verder. Zo heb je altijd een passende dekking voor jouw onderneming en beroep.

Onder standaard werk verstaat Allianz werkzaamheden die niet meer risico’s met zich meebrengen dan een gewone buitenlandvakantie. Denk daarbij aan kantoorwerk in verschillende branches, werk als receptiemedewerker of servicemedewerker of een beroep als muzikant of instructeur voor laag risico sporten. Als arts, skileraar of duikinstructeur loop je een laag risico. Daarvoor geldt dan ook een toeslag boven op de standaard premiekosten. 

Doe je werk waarmee je een verhoogd risico loopt? Dan is de toeslag ook hoger. Ga je bijvoorbeeld als fietskoerier, kok of elektricien aan de slag? Dan moet je je verzekering afstemmen met Allianz. Dit geldt al helemaal voor hoog risico beroepen zoals bruggenbouwer, metaalbewerker of sloper. Hierbij wordt vaak op gevaarlijke locaties gewerkt met zware machines. Logisch dus dat je dan goed verzekerd moet zijn!

Benieuwd welke verzekering het beste past bij jouw reisplannen? Hieronder licht ik de best passende verzekeringen voor zakelijk reizen toe.

Doorlopende Zakenreisverzekering 

Ga je regelmatig op zakenreis? Dan is de Doorlopende Reisverzekering van Allianz ideaal. Je hoeft niet steeds opnieuw een verzekering af te sluiten en je kunt erop vertrouwen dat elke trip goed geregeld is.

 • Kies de dekking die bij je reis past;
 • Persoonlijke Reisassistent voor al je vragen;
 • Meeverzekeren van privéreizen is optioneel;
 • De Geldservice zorgt voor contant geld bij het verliezen van bankpassen.

Voor de Doorlopende Reisverzekering van Allianz heb je de keuze uit een comfort of premium variant, waardoor je alleen betaalt voor de dekking die bij jouw zakenreizen past. Je kan altijd vertrouwen op de diensten Persoonlijke Reisassistent en Geldservice. Heb je geen acute noodsituatie, maar kan je wel wat hulp gebruiken? Misschien mis je je vlucht of heb je de gegevens van je hotel nodig. Dan kan je dag en nacht rekenen op de hulp van de Persoonlijke Reisassistent.

Kortlopende Reisverzekering

Ga je voor kortere tijd aan de slag in het buitenland? Dan kan je je werkzaamheden eenvoudig meeverzekeren binnen de Kortlopende Reisverzekering van Allianz. Administratieve en commerciële werkzaamheden zijn namelijk standaard meeverzekerd. Houdt je werk meer specifieke activiteiten in met een hoger risico? Dan wordt een toeslag berekend, zodat je alsnog goed verzekerd bent.

Globetrotter Verzekering

De Globetrotter Verzekering van Allianz is wat uitgebreider en kan je voor langere tijd afsluiten. Met de Globetrotter Verzekering geniet je van de volgende voordelen:

✅ Dekking van standaard werk en vrijwilligerswerk;
✅ Medische kosten volledig of aanvullend verzekerd;
✅ Jongerenkorting van 10% op de premiekosten;
✅ Wereldwijd professionele hulp;
✅ Contact met de eigen alarmcentrale van Allianz;
✅ De Reisarts geeft je gratis medisch advies;
✅ Contant geld bij het verlies van je bankpas met de Geldservice.

Unieke services van Allianz

Allianz verzekeringen heeft extra services die je zakelijke reis nog meer zekerheid bieden. Uniek in Nederland, want deze extra services vind je alleen bij Allianz Global Assistance. Zo profiteer je altijd gratis van de SMS Assistant, zodat je bij gevaarlijke situaties in jouw reisgebied direct per SMS een waarschuwing ontvangt. Daarnaast kan je kiezen voor de Luggage Assistant, Life Assistant en/of Kid Assistant. 

Allianz voordelen: goed verzekerd tijdens zakelijke reizen

Heb jij binnenkort een zakelijke reis op de planning? Dan wil je zeker weten dat jouw verzekering goed geregeld is. Door te kiezen voor Allianz kan jij met een gerust hart in het buitenland aan de slag en je helemaal focussen op je werk. Ik heb hier alle voordelen van een Allianz zakelijke reisverzekering nog een voor je op een rijtje gezet, zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt:

 • Wereldwijd professionele hulp;
 • Direct contact en snelle behandeling;
 • Unieke aanvullende services;
 • 10% korting voor jongeren onder 27 jaar;
 • Overzichtelijke premieberekening;
 • Eenvoudig online geregeld.

Allianz reisverzekering voor ondernemers afsluiten

Weet je nog niet helemaal wat voor dekking het beste past bij de reis? Of wil je helemaal zelf je verzekering samenstellen? Maak dan gebruik van advies op maat van Allianz Global Assistance. Dit doe je eenvoudig en snel met de premieberekening.

Allianz premieberekening

De Allianz premieberekening geeft je direct inzicht in wat er wordt aangeraden voor het type reis dat je van plan bent te maken. Voer je basisinformatie in en kies voor de dekkingen die je nodig hebt. Vink aan welke extra services je reis makkelijker maken en krijgt meteen een overzicht. Nog even nadenken over het afsluiten van deze verzekering of wil je een vergelijking maken met andere aanbieders? Dan print je eenvoudig het overzicht vanaf de website of je mailt de premieberekening naar je eigen inbox. Je weet direct waar je aan toe bent, wat er gedekt is en hoeveel premie je daarvoor betaalt. 

Allianz reisverzekering afsluiten: hoe doe je dat?

Klaar om de Allianz verzekering voor ondernemers op reis af te sluiten? Dat komt mooi uit, want het is binnen 5 minuten geregeld! Kies het type Allianz verzekering dat je nodig hebt, bereken de premie en sluit direct online af. Daarna ontvang je per e-mail meteen de polis en de voorwaarden. Zo kan je met een gerust ondernemershart je koffers inpakken!

Meest gestelde vragen over Allianz

Wil je meer weten over Allianz voordat je van de voordelen van hun zakelijke reisverzekeringen profiteert? Lees dan nog even verder. Ik heb namelijk de meest gestelde vragen over Allianz voor je verzameld.

1. Is er een verschil tussen Allianz, Allianz Direct en Allianz Global?

Allianz is bekend van verschillende diensten die allemaal onder de Allianz Group vallen. Allianz is een van de grootsten in verzekeringen wereldwijd. En daar horen verschillende diensten bij die onder een eigen naam werken. Zo is er Allianz Direct, Allianz Global Assistance en Allianz Technology. Als specialist in verzekeringen en financiële dienstverlening loopt Allianz voorop en de subdivisies zijn daar een afspiegeling van. Zo ben je bij alle afzonderlijke partijen zeker van ervaring en kwaliteit.

2. Wat kan Allianz betekenen voor ondernemers?

Allianz heeft veel expertise in huis wanneer het gaat over het ondernemerschap. Zo kan ze je precies vertellen welke risico’s je loopt als ondernemer en hoe je je daartegen het beste verzekert. Of het nu gaat om arbeidsongeschiktheid, aansprakelijkheid, pensioen of zakelijk rijden: Allianz helpt ondernemers aan de best passende verzekering. Ook heel handig is het bedrijvenpakket van Allianz. Dit is een verzekeringspakket voor zzp’ers en mkb’ers, waarmee je al je verzekeringen praktisch bij dezelfde verzekeraar onderbrengt. Waar wacht je nog op?

Artikel uit de categorie:
Financieel

0 Reacties op "Goed verzekerd op je zakelijke reizen? Kies voor Allianz!"

Geef een reactie op dit artikel

© 2023 Oogvoorondernemers. - Powered by Maatos