• Log in
  • 0

    Geen producten in je winkelmand.

Investeerders gezocht? MKB Bedrijfskrediet helpt je met bedrijfsfinanciering!

ingovandriel
  | 
26 maart 2023

Als ondernemer wil je graag groeien, maar daarvoor is soms wat extra financiële ruimte nodig. De juiste bedrijfsfinanciering kan je hierbij helpen. Maar waar moet je op letten en hoe vind je de best passende financieringsvorm voor jouw bedrijf? Investeerders gezocht?! Of je nu een startup wilt lanceren, je bestaande bedrijf wilt uitbreiden of een bedrijf wilt overnemen; investeerders zoeken kan soms een flinke uitdaging zijn. In dit artikel vertel ik je alles over het vinden van de juiste bedrijfsfinanciering en ontdek je hoe een kredietcheck via MKB Bedrijfskrediet je hierbij kan ondersteunen. Lees dus snel verder!

Investeerders zoeken en andere soorten bedrijfsfinancieringen

De juiste financiering vinden voor jouw bedrijf, dat kan nog wel eens een uitdaging zijn als MKB-ondernemer. Banken zijn in de loop der jaren steeds terughoudender geworden met het verstrekken van leningen aan ondernemers. En alternatieve financieringsmogelijkheden zijn niet altijd even gemakkelijk te vinden. Voor veel ondernemers zijn niet eens alle opties bekend. Heb je al naar investeerders gezocht of moet je juist kijken naar een lening of krediet? Gelukkig zijn er tegenwoordig partijen zoals MKB Bedrijfskrediet, die je helpen bij het onderzoeken van de mogelijkheden. Maar waar begin je?

Waarom heb je bedrijfsfinanciering nodig?

Voordat je begint met investeerders zoeken of andere oplossingen vinden voor je bedrijfsfinancieringen, is het belangrijk om goed voor ogen te hebben waarvoor je financiering nodig hebt. Wil je bijvoorbeeld een nieuwe locatie openen, je productassortiment uitbreiden of investeren in nieuwe technologie? 

Of je nu een wat mindere periode achter de rug hebt en wel een steuntje in de rug kunt gebruiken of juist een stijgende lijn ziet en een groei doormaakt met je bedrijf… Er zijn talloze redenen om bedrijfsfinancieringen aan te vragen. Bepaal het precieze doel en de hoogte van de nodige financiering, zodat je gericht kunt zoeken naar de juiste financieringsvorm.

Kredietcheck: ontdek je mogelijkheden

Als je weet wat je nodig hebt, kun je een kredietcheck laten uitvoeren om te ontdekken wat de financieringsmogelijkheden zijn voor jouw onderneming. Hiermee wordt niet alleen de kredietwaardigheid van je bedrijf onderzocht, maar ook de verschillende opties die beschikbaar zijn in jouw situatie. Na een kredietcheck weet je waar je aan toe bent en welke soorten bedrijfsfinancieringen het beste bij je bedrijf passen.

De verschillende soorten bedrijfsfinanciering

Er bestaan verschillende vormen van bedrijfsfinanciering. De meest gangbare opties zijn de zakelijke lening en het zakelijk krediet, maar er zijn veel meer mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan leasen, crowdfunding en subsidies van de overheid. Afhankelijk van je financieringsbehoefte kies je de financiering die het beste bij jouw situatie past. Hieronder staan de populairste typen bedrijfsfinancieringen en hun voordelen op een rij:

1. Zakelijke lening

Een zakelijke lening is een eenmalige financiering die verstrekt wordt voor (vaak eenmalige) grote uitgaven. Je ontvangt het leenbedrag in één keer op je zakelijke rekening. Een lening heeft meestal een looptijd tussen de 3 maanden en 5 jaar. Iedere maand betaal je een vast bedrag terug, dat bestaat uit aflossing en rente.

✅ Geschikt voor grote, eenmalige uitgaven;

✅ Het leenbedrag in één keer op je rekening;

✅ Vooraf afgesproken rentepercentage.

2. Zakelijk krediet

Een zakelijk krediet werkt anders dan een zakelijke lening. Met een doorlopend krediet is er een geldbedrag voor je beschikbaar dat je kunt opnemen wanneer dat nodig is. Hierdoor kun je snel inspelen op kansen die zich voordoen, tijdelijke tekorten aan liquide middelen oplossen en dagelijkse bedrijfsuitgaven dekken. 

✅ Kortlopende investering;

✅ Krediet dat je kunt opnemen en aflossen wanneer je wilt;

✅ Alleen rente betalen over het opgenomen bedrag.

3. Zakelijke lease

Voor het financieren van bedrijfsmiddelen zoals een auto of bedrijfsapparatuur, is zakelijke lease een aantrekkelijke keuze. Hiermee kun je direct gebruikmaken van bedrijfsmiddelen zónder een grote investering te doen. Bij financial lease kun je na afloop van de leaseperiode eigenaar worden van het bedrijfsmiddel. Operational lease houdt in dat je het bedrijfsmiddel huurt en uiteindelijk weer inlevert.

✅ Keuze tussen financial lease en operational lease; 

✅ Zonder investering direct gebruikmaken van bedrijfsmiddelen;

✅ Kan belastingvoordeel opleveren.

4. Risicokapitaal

Als laatst heb je nog het risicodragend kapitaal, waarbij je een beroep doet op investeerders in plaats van een bank. Risicokapitaal is een populaire keuze bij startups en andere jonge bedrijven. Starters die als risicovol gezien worden, krijgen in veel gevallen geen financiering via de bank. Daarom worden vaak investeerders gezocht om toch de bedrijfsfinanciering te realiseren. Dat kan op verschillende manieren, zoals via particuliere investeerders, participatiemaatschappijen en crowdfunding.

✅ Geen onderpand voor de financiering;

✅ Er ontstaat geen terugbetalingsverplichting;

✅ Investeerders zijn meer betrokken en hebben meer geduld dan een bank.

MKB Bedrijfskrediet is jouw MKB kredietcoach!

Als het gaat om het verkrijgen van bedrijfsfinancieringen, is MKB Bedrijfskrediet dé partner die jouw organisatie helpt om de juiste financiering te vinden. Deze ervaren partij begrijpt als geen ander hoe belangrijk het is om snel te schakelen. Je kunt er als ondernemer terecht voor alle informatie over kredietmogelijkheden, je bedrijfslening berekenen en hulp krijgen bij het aanvragen van je bedrijfsfinanciering. 

Dankzij jarenlange ervaring en expertise op het gebied van bedrijfsfinanciering, kan een MKB kredietcoach van MKB Bedrijfskrediet jouw onderneming voorzien van een optimaal financieel advies en begeleiding bij het verkrijgen van een krediet of lening. 

Investeerders gezocht: MKB krediet voor starters

Een goed businessplan vormt de basis voor het succes van een organisatie. Maar als startende ondernemer is het niet altijd makkelijk om voldoende financiële middelen te vinden om je bedrijf op te starten of te laten groeien. Gelukkig biedt MKB Bedrijfskrediet een oplossing met speciale kredietprogramma’s voor starters. 

Of je nu op zoek bent naar een lening voor je eerste voorraad of voor het uitbreiden van je bedrijfspand, MKB Bedrijfskrediet staat voor je klaar met professioneel advies en passende financieringsmogelijkheden. Zo kun jij je volledig richten op de groei van je onderneming, terwijl MKB Bedrijfskrediet zorgt voor de financiële ondersteuning die je nodig hebt. Investeerders gezocht? Geen enkel probleem!

Hoe werkt bedrijfsfinanciering aanvragen via MKB Bedrijfskrediet?

De werkwijze van MKB Bedrijfskrediet begint met het invullen van een kredietcheck. Dit doe je eenvoudig door een aantal vragen in te vullen. Aan de hand hiervan worden je bedrijf en financieringsbehoefte in kaart gebracht. Om een zo goed mogelijk advies te geven dat afgestemd is op jouw specifieke situatie, word je gebeld of gemaild om de kredietcheck door te nemen. 

Vervolgens zoekt MKB Bedrijfskrediet de best passende financieringsmogelijkheden, zoals een bancaire lening, crowdfunding of overheidsregelingen. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar de hoogte van de financiering, maar ook naar de voorwaarden en de looptijd. Zodra er uit de kredietcheck geschikte opties komen, word je op de hoogte gebracht en kun je de financieringsaanvraag indienen

Stap voor stap bedrijfsfinancieringen aanvragen

Stap 1: Je vult de kredietcheck in;

Stap 2: MKB Bedrijfskrediet stelt een advies op maat samen;

Stap 3: Een specialist van MKB Bedrijfskrediet neemt de kredietcheck met je door;

Stap 4: Je ontvangt een overzicht van de kredietmogelijkheden;

Stap 5: Je dient je financieringsaanvraag in.

Eenvoudig bedrijfsfinanciering aanvragen?

MKB bedrijfskrediet helpt jouw bedrijf graag verder en biedt een passende oplossing voor je financieringsbehoefte. Dankzij jarenlange ervaring en expertise op het gebied van bedrijfsfinanciering, ben je verzekerd van een passend financieel advies en de juiste begeleiding bij het verkrijgen van een krediet of lening. 

Bedrijfsfinanciering aanvragen wordt gemakkelijker dan ooit

Daarnaast maakt MKB Bedrijfskrediet bedrijfsfinanciering aanvragen gemakkelijker dan ooit tevoren. Investeerders gezocht? Het enige wat je hoeft te doen is een online aanvraagformulier invullen. Vervolgens neemt MKB Bedrijfskrediet contact met je op om de aanvraag te bespreken en te kijken welke financieringsvorm het beste past bij jouw bedrijf. Zo kun je snel en efficiënt de financiering krijgen die je nodig hebt.

investeerders gezocht

MKB Bedrijfskrediet helpt ondernemers

Kortom, als je op zoek bent naar de juiste financiering voor jouw bedrijf, kunnen de specialisten van MKB Bedrijfskrediet je helpen. Met ruime ervaring en expertise op het gebied van bedrijfsfinanciering en een efficiënt aanvraagproces, bieden ze de ideale oplossing voor MKB-ondernemers die snel en gemakkelijk financiering willen regelen. Vul vandaag nog de kredietcheck in bij MKB Bedrijfskrediet en til jouw bedrijf naar een hoger niveau!

Meest gestelde vragen

Wil je beginnen met investeerders zoeken of heb je andere vragen over de kredietcheck en bedrijfsfinancieringen? Lees hieronder de meest gestelde vragen over bedrijfsfinanciering aanvragen via MKB Bedrijfskrediet.

1. Wat is bedrijfsfinanciering en waarom is bedrijfsfinanciering aanvragen belangrijk?

Bedrijfsfinanciering omvat alle manieren waarop bedrijven geld kunnen ophalen om te investeren in hun bedrijf. Dit kan via leningen, krediet, investeerders, crowdfunding en meer. Bedrijfsfinanciering aanvragen is belangrijk, omdat het bedrijven in staat stelt om te investeren in hun bedrijf en te groeien. Dit kan resulteren in meer winst en succes.

2. Hoe kan ik investeerders vinden?

Er zijn verschillende manieren om investeerders te zoeken voor je startup, zoals door middel van netwerken, via investeringsplatforms en door crowdfunding. Het is belangrijk om een goed uitgewerkt businessplan te hebben en duidelijk te kunnen communiceren over wat jouw idee uniek maakt. Door goed voorbereid te zijn, vergroot je de kans op het vinden van investeerders.

3. Hoe kan ik mijn bedrijfslening berekenen?

Om een bedrijfslening te berekenen moet je rekening houden met verschillende factoren, zoals het bedrag dat je wilt lenen, de looptijd van de lening en de rente die je moet betalen. MKB Bedrijfskrediet kan je hierbij helpen door je te adviseren over de beste lening voor jouw bedrijf. Ik kan je aanraden om met hen in zee te gaan!

Artikel uit de categorie:
Financieel

1 Reacties op "Investeerders gezocht? MKB Bedrijfskrediet helpt je met bedrijfsfinanciering!"

Geef een reactie op dit artikel

© 2024 Oogvoorondernemers. - Powered by Maatos