• Login
  • 0

    Geen producten in je winkelmand.

Duurzaam investeren: dat doe je met One Planet Crowd!

ingovandriel
  | 
26 augustus 2022

Wat doe jij met de winst uit je onderneming? Natuurlijk betaal je jezelf salaris uit, maar misschien zet je ook wel wat opzij voor de toekomst. Als ondernemer moet je er namelijk zelf voor zorgen dat alles later goed geregeld is. Het vermogen dat je opbouwt, kan je op een spaarrekening zetten of in een pensioenfonds stoppen. Maar dan weet je niet altijd waar jouw geld voor wordt ingezet. Wist je dat je – door zelf te beleggen – een enorm financieel voordeel kan behalen? Ontdek hier alles over duurzaam investeren en hoe je dat eenvoudig zelf kan doen via Oneplanetcrowd!

Duurzaam beleggen is investeren in je eigen toekomst

Zelfstandig ondernemers zoals jij, zijn verantwoordelijk voor hun eigen financiële toekomst en eventuele risico’s. Denk daarbij aan een AOV, rechtsbijstandsverzekering of beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Nu is het zo dat je aan de ene kant met het uitvoeren van je werkzaamheden geld binnenhaalt.

Aan de andere kant bouw je vermogen op. Door dat vermogen voor je te laten werken, kan je het vergroten. Op die manier verdubbel je ineens je inkomstenbronnen: je werk levert je geld op en je vermogen ook! Hoe je dat precies doet? Door je geld slim te beleggen!

Zakelijk beleggen: hoe werkt het?

Als je je geld belegt kan het je winst opleveren. Het is echter ook zo, dat er risico’s verbonden zitten aan beleggen en dat je je inleg kan verliezen. Daarom moet je alleen beleggen met een deel van je vermogen. Ook moet je ervoor zorgen dat je de risico’s spreidt. Dit doe je door niet al je geld in één project te stoppen. Door je investeringen te spreiden over een aantal veelbelovende projecten, houd je er rekening mee dat niet elk project zal slagen. Een aantal zullen quitte spelen, misschien faalt er een project… En als je dan twee of drie projecten met winst hebt ondersteund, haal jij je inleg er al snel met winst uit. Nou ja, snel… 

Beleggingen stijgen zelden in een jaar tijd naar zulke hoogtes dat jij direct met pensioen kan. Je zal geduld moeten hebben. Maar daar weet je natuurlijk alles van, want je eigen onderneming heb je immers ook niet in een paar maanden tijd opgebouwd. Dit is je kans om andere ondernemers te ondersteunen in het opbouwen van hun bedrijf, terwijl je er ook zelf van profiteert

Investeren en beleggen zijn dus wel een kwestie van lange termijn denken. Dat geeft niet, want het doel is om je spaargeld te vermeerderen. Geld dat je toch al apart had gezet en wat anders op de bank niets staat te doen. De spaarrente levert je namelijk vele malen minder op dan wanneer je het succesvol investeert. Door er 5 of 10 jaar voor uit te trekken om je beleggingsdoelen te halen, kan je serieuze winst behalen. Zo wordt je zuurverdiende geld nog meer waard dan je dacht!

Wat is duurzaam investeren precies?

Duurzaam investeren krijgt de laatste jaren steeds meer aandacht omdat je snel, eenvoudig en met overzichtelijke bedragen zelf in de hand hebt wie profiteert van jouw belegging. Wat ik daarmee bedoel? Jij wilt ongetwijfeld kiezen voor projecten die bijdragen aan een betere wereld. Toekomstbestendige projecten die niet vervuilend zijn bijvoorbeeld. 

Beleggen is leuk, maar je kan het natuurlijk niet verantwoorden wanneer je ondernemingsgeld ingezet wordt voor schadelijke industrieën. Denk maar eens aan al die mensen die hun spaargeld op de bank zetten, waarna de bank het belegt in de tabaksindustrie of wapenhandel. Op die manier wordt geld ingezet op een manier waar je zelf niet achter staat. Duurzaam beleggen betekent dat je als geldverstrekker rekening houdt met de gevolgen van een project voor mens en milieu. Door duurzaam te investeren, kies je bewust voor beleggingsprojecten waarbij het maatschappelijk belang voorop staat. Hoe je dat eenvoudig doet? Bijvoorbeeld via het duurzame crowdfunding platform One Planet Crowd!

Waarom duurzaamheid loont

Met je vermogen kan je een positieve invloed hebben. Stel je eens voor dat je echt een verschil maakt door deel uit te maken van een innovatieve onderneming die precies weet hoe ze de toekomst een stukje beter kan maken. Door met je geld te kiezen voor duurzame initiatieven op het gebied van energie en vastgoed, geef je aan dat je het belangrijk vindt dat toekomstbestendige initiatieven de ruimte krijgen. Wanneer het bijvoorbeeld gaat om CO2 reductie of het tegengaan van vervuiling, kun je een bijdrage leveren. Simpelweg door je vermogen hiervoor in te zetten. Naast een financieel rendement levert het ook een maatschappelijk rendement op: dubbele winst dus!

Wat is One Planet Crowd?

Oneplanetcrowd is een crowdfundingplatform. De projecten van maatschappelijk innovatieve ondernemingen worden daar gepresenteerd aan toekomstgerichte investeerders. Crowdfunding via Oneplanetcrowd is investeren in duurzaamheid met een aantrekkelijk financieel rendement!

Wat crowdfunding precies inhoudt? Dit is een directe vorm van investeren waarbij je geld uitleent aan een onderneming om een bepaald project uit te voeren. Er is geen tussenpersoon of bank bij betrokken, wat bij traditionele vormen van beleggen en investeren wel het geval is. Dat betekent dat er wat meer risico’s aan verbonden zijn dan bij beleggen via bijvoorbeeld een beleggingsfonds. Tegelijkertijd zal het je ook meer opleveren wanneer projecten succesvol zijn. Wanneer de doelstellingen behaald worden, zal de lening namelijk volledig worden terugbetaald mét rente.

Om een financieel en maatschappelijk rendement te behalen moet er een dubbele match zijn. Financieel gezien moet het geboden rendement passend zijn bij het risicoprofiel van een investering. Maatschappelijk gezien moeten bedrijven bijdragen aan één van de duurzaamheidsinitiatieven van de VN. Er zijn twee investeringsvormen te vinden bij Oneplanetcrowd: een lening en een converteerbare lening. Deze verschillende vormen hebben een verschil in rendement en risico. En het hangt van je onderneming af welke vorm de beste financiële match is. 

Investeren in duurzaamheid 

Zelf al je beleggingen selecteren op de gewenste criteria van duurzaamheid en haalbaarheid, kost veel tijd en levert minder op. Tegelijkertijd wil je natuurlijk wel zeker weten dat jouw geld niet naar een olie-, sigaretten of wapenfabrikant gaat. Een bijdrage doen aan geldstromen in het kader van duurzaamheid is mooi, maar het is fijner als je precies weet wat er bereikt wordt met behulp van jouw investering. Door gebruik te maken van duurzaamheidsplatformen waar de projecten al gescreend zijn op hun duurzaamheidsimpact, maak je het jezelf veel makkelijker. Zo weet je zeker dat je geld goed terechtkomt.

Zelf projectfinanciering nodig?

Misschien ben je zelf wel een duurzame ondernemer die op zoek is naar groeifinanciering of projectfinanciering. Ook dan is Oneplanetcrowd het platform dat je verder kan brengen. Zowel gevestigde ondernemingen als start-ups kunnen gefinancierd worden via een crowdfunding campagne. Mits zij aan de eisen van duurzaamheid en bedrijfsvoering voldoen, natuurlijk. 

Lijkt dit je ook wat voor jouw duurzame onderneming? Doe dan de Quick scan op de site van Oneplanetcrowd. Zo zie je direct of je voldoet aan de voorwaarden om een lening te kunnen dragen.

Oneplanetcrowd review

De Oneplanetcrowd ervaringen zijn eensgezind: het platform is enorm gebruiksvriendelijk en biedt een groot aanbod aan projecten. De informatie die verstrekt wordt over de duurzame initiatieven is helder en geeft een goed beeld van de mogelijkheden die er in de toekomst zijn. Je kan eenvoudig en snel een account aanmaken en direct aan de slagmet duurzaam investeren. Dankzij de overzichtelijke website zie je precies waar je investeringen hebt lopen en wat de status daarvan is.

Omdat Oneplanetcrowd een internationaal platform is, heb je toegang tot projecten van verschillende groottes over de hele wereld. Je bent dus niet beperkt tot enkel Nederlandse initiatieven. 

Oneplanetcrowd voordelen

Er zitten verschillende voordelen aan duurzaam investeren via Oneplanetcrowd. Ik heb ze hier voor je op een rijtje gezet:

✅ Investeren kan al vanaf €250;
✅ De rente is tussen de 4% en 8% op jaarbasis;
✅ Oneplanetcrowd heeft al meer dan 190 financieringen gerealiseerd en is een ervaren speler op de markt;
✅ De site is zeer gebruiksvriendelijk
✅ Je behaalt financieel én duurzaam rendement op je investering(en).

Ook de wereld redden?

Zo makkelijk kan het zijn: bijdragen aan een betere wereld door duurzaam investeren. Ben jij benieuwd welke projecten je kunt laten groeien met jouw vermogen? Kijk dan op de site van Oneplanetcrowd en vind direct een duurzaam project dat bij je past!

Meest gestelde vragen over duurzaam investeren bij Oneplanetcrowd

Heb je nog vragen na het lezen van dit artikel? Hieronder vind je de meest gestelde vragen!

1. Zijn de duurzame projecten op Oneplanetcrowd betrouwbaar?

Oneplanetcrowd heeft een uitgebreide selectieprocedure voor alle ondernemers die een project willen plaatsen op het platform. Zo moeten ze meerdere documenten aanleveren ten aanzien van bedrijfsvoering en wordt er een uitgebreide analyse uitgevoerd. Investeren brengt natuurlijk altijd risico’s met zich mee, dus een plaatsing op het platform betekent niet dat een project ook winstgevend zal zijn. Ongeveer een kwart van alle projectaanvragen komt ook daadwerkelijk door de selectie en kan een crowdfunding campagne starten. 

2. Welke projecten op Oneplanetcrowd bieden het hoogste rendement?

Op de overzichtspagina van Oneplanetcrowd vind je de verschillende projecten en de belangrijkste informatie. Zo zie je direct wat voor investeringen mogelijk zijn, in welke categorie het project valt, hoeveel investeerders er al zijn ingestapt, hoeveel geld er al geïnvesteerd is, wat de looptijd van het project is en wat het rentepercentage is. Het is dus heel transparant allemaal.

Artikel uit de categorie:
Financieel

0 Reacties op "Duurzaam investeren: dat doe je met One Planet Crowd!"

Geef een reactie op dit artikel

© 2022 Oogvoorondernemers. - Powered by Maatos