• Log in
  • 0

    Geen producten in je winkelmand.

Thuis studeren met de beste thuisstudie van de NHA!

ingovandriel
  | 
25 oktober 2021

Ben jij van plan om weer naar school te gaan? Wacht dan even, want je kunt tegenwoordig ook heel gemakkelijk vanuit huis een studie volgen. Thuis studeren wordt steeds populairder, voornamelijk omdat het zoveel gemak met zich meebrengt. Of thuis studeren ook iets voor jou is en wat de beste thuisstudie is die je kunt volgen, ga ik je in dit artikel uitgebreid vertellen. Lees maar mee! 

Lekker blijven leren!

Niet iedereen ziet het zitten om (weer) naar school te gaan. Na het afronden van de middelbare school of je vervolgopleiding, ben je al dat studeren misschien wel helemaal zat. Voor wie nog wel energie en motivatie heeft om door te gaan, heb ik heel goed nieuws. Leren is namelijk heel goed voor je! Naast het feit dat je er jong van geest door blijft, is het ook een goede manier om jezelf te blijven ontwikkelen.  

Leren houdt een mens nieuwsgierig en zorgt ervoor dat je kunt blijven groeien als persoon.

En ondanks dat je tegenwoordig niet per se een diploma nodig hebt om ergens aan de bak te kunnen, vergroot het hebben van een extra diploma toch je kansen op de arbeidsmarkt.

Wist je dat je van blijven leren ook extra zelfvertrouwen krijgt? Je blijft jezelf hiermee namelijk bewijzen dat je in staat bent tot het leren van nieuwe dingen. Dat zal je een goed gevoel geven! Ook vergroot het je motivatie in het leven, je wordt er competenter en flexibeler van én uiteindelijk maakt het je rijker. Reden genoeg om voor dat extra papiertje te gaan! Maar moet je daarvoor echt naar school? 

Waarom een thuisstudie volgen?

Je hoeft echt niet per se naar school. Je kunt gewoon een thuisstudie volgen, als je dat prettiger vindt! Thuis studeren is vooral tijdens de pandemie eerder regel dan uitzondering geweest en die trend blijft zich voorlopig voortzetten. Waarom zou je naar een fysieke locatie gaan en kosten hebben in de vorm van tijd en reizen, wanneer dat helemaal niet hoeft? Ik heb de NHA ontdekt; een opleider die thuisstudies verzorgd voor iedereen.  

Een thuisstudie volgen heeft o.a. de volgende voordelen: 

✅ Je kunt een thuisstudie lekker op je eigen tempo doen, waardoor je de stof beter begrijpt; 

✅ Een thuisstudie mbo of thuisstudie hbo is een stuk voordeliger dan een standaard opleiding; 

✅ Keuze uit 500+ cursussen en opleidingen; 

✅ Je kunt een thuisstudie volgen naast je baan of drukke gezinsleven; 

✅ Lesmateriaal op papier én online; 

✅ Digitale feedback en antwoord op je vragen van een docent.

Is een thuisstudie wel effectief?

Maar nu vraag je je misschien af of zo’n thuisstudie wel effectief is. Wat als je geen concentratie hebt thuis, doordat je kinderen hebt? En misschien heb je niet zoveel motivatie om jezelf ertoe te zetten om aan de thuisstudie te gaan. Daarnaast heb je geen docent die vertelt wat je moet doen en die uitlegt geeft over bepaalde onderwerpen. En hoe zit dat als je geen vaste lestijden hebt? Word je dan niet laks en sla je gemakkelijker een les over? 

Ik begrijp deze zorgen. Heb je het idee dat een thuisstudie echt niets voor jou is, dan moet je jezelf dat niet aandoen. Het is namelijk niet voor iedereen weggelegd. Maar wil je wel graag leren én het gemak van thuis ervaren, dan is een thuisstudie echt een aanrader. Bovendien kun je door te oefenen steeds beter thuis studeren. Je wordt er vanzelf beter in als je het de tijd (en een kans) geeft! 

Thuis studeren: het enorme aanbod van de NHA

De NHA is een opleidingsinstituut dat thuis studeren mogelijk maakt. Je vindt er gemakkelijk een opleiding die bij jou past, want het aanbod is enorm. Wil jij meer uit jezelf halen of jezelf specialiseren in een bepaalde richting? Ga er dan voor: stop met dromen, start met doen. Zet vandaag nog die volgende stap en leer iets wat jij leuk en interessant vindt. Zoals de missie van NHA luidt: dit is jouw tijd! 

Waarom thuis studeren via de NHA?

De NHA biedt meer dan 500 cursussen en opleidingen aan, dus ook zeker dé beste thuisstudie voor jou. Studeer vanaf de eettafel of ga lekker op de bank zitten; niemand die jou vertelt hoe jij dat thuis studeren moet doen. Je bepaalt zelf je tijden en als je een keer geen zin hebt sla je toch een dagje over? Bij De NHA krijg je in elk geval alles wat je nodig hebt om je thuisstudie succesvol te doorlopen en af te ronden. Denk hierbij aan papieren lesmateriaal en een digitale versie én online feedback van een persoonlijke docent met de mogelijkheid om hem of haar vragen te stellen. Heb je je thuisstudie mbo of thuisstudie hbo met een voldoende afgerond? Dan ontvang je een getuigschrift of diploma. 

Nog meer voordelen van thuis studeren via de NHA: 

✅ Altijd 15 dagen gratis proberen; 

✅ Gratis proefles beschikbaar bij de meeste thuisstudies; 

✅ Heel vaak 50% korting op het lesgeld; 

✅ Niet geslaagd? Dan krijg je je lesgeld terug; 

✅ Altijd persoonlijke begeleiding wanneer dat nodig is; 

✅ 85 jaar ervaring in thuisstudie; 

✅ De kwaliteit van elke thuisstudie van de NHA blijft gewaarborgd, want eenmaal opgenomen zal de les voor iedereen hetzelfde zijn; 

✅ Erkend door het ministerie van Onderwijs; 

✅ De voordeligste opleider van Nederland. 

Welke thuisstudies zijn er?

Bij de NHA vind je gegarandeerd de beste thuisstudie voor jou. Je kunt kiezen uit beroepsopleidingen, hobbycursussen, taalcursussen, cursussen die jou voorbereiden op het starten van je eigen bedrijf en allerlei vmbo-, havo- of vwo-opleidingen. Heb jij je middelbare school afgerond en vind je het tijd worden voor iets nieuws? Of heb je altijd al een bepaald vak of een specifieke professie willen leren? Dan kun je je zo aanmelden voor een thuisstudie mbo of thuisstudie hbo! 

Wil je weten welke thuisstudies er zoal zijn, neem dan een kijkje op de NHA-website om dit te ontdekken. Wist je dat sommige thuisstudies praktijkdagen hebben? Afhankelijk van de thuisstudie je kiest, zal je soms in de praktijk moeten kunnen aantonen dat jij de benodigde vaardigheden beheerst. Op zulke dagen pas je onder begeleiding in de praktijk toe wat je hebt geleerd, bijvoorbeeld bij een opleiding tot schoonheidsspecialist(e). Dat helpt je enorm in het ontwikkelen van je vaardigheden en techniek! 

Thuisstudie MBO

Wil jij een thuisstudie mbo volgen? Dan wordt het tijd om de beste thuisstudie voor jou uit te kiezen. Waar wil jij meer over leren? Heb je altijd al een grote passie gehad waar je meer over wilt ontdekken? Of ga je voor je huidige baan aan de slag met een thuisstudie om je extra te verdiepen in een bepaald onderwerp? Word jij de nieuwste schoonheidsspecialiste, directiesecretaresse, communicatiemedewerker of ga je wimperextensions plaatsen? Je kunt het zo gek niet bedenken of de NHA biedt er een thuisstudie mbo voor aan. Neem daarom een kijkje om te zien wat bij jou past! 

Thuisstudie HBO

Ben jij geïnteresseerd in een thuisstudie hbo en wil je jezelf verder ontwikkelen? Dan ben je bij de NHA aan het juiste adres. Ongeacht jouw vakgebied of interesses, vind je hier altijd een thuisstudie die bij jou past. Wil je bijvoorbeeld een nieuwe taal leren? Heb je interesse in persoonlijke ontwikkeling? Of ben je van plan om te solliciteren op een hogere functie en wil je daarom laten zien wat jij in huis hebt? Wat je reden ook is, je vindt vast en zeker de beste thuisstudie voor jou. 

De beste thuisstudie: korting!

Ik zal je een leuk geheimpje verklappen. De NHA doet heel regelmatig aan kortingsacties! Houd de website daarom goed in de gaten. Er wordt regelmatig 50% korting gegeven op het lesgeld van een thuisstudie of je krijgt er een mooi welkomstcadeau bij! Schrijf je in voor de NHA-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven en nooit een thuisstudie kortingsactie te missen! 

Meest gestelde vragen

Heb je na het lezen van dit artikel over de beste thuisstudie nog vragen? De kans is groot dat jouw vraag hieronder beantwoord wordt. Is dat niet het geval? Laat dan even een reactie achter. Dan kom ik zo snel mogelijk bij je terug met een antwoord! 

1. Wat zijn de voordelen van thuis studeren?  

Thuis studeren brengt veel voordelen met zich mee. Je hebt er aantal kunnen lezen in dit artikel, maar er zijn nog meer thuisstudie voordelen: 

✅ Thuis studeren voelt een stuk minder als ‘moeten’; 

✅ Jij bepaalt waar en wanneer je studeert; 

✅ Er zijn weinig tot geen toelatingseisen, dus iedereen kan het doen; 

✅ Een thuisstudie is vaak voordeliger dan een studie op locatie; 

✅ Het staat goed op je cv; 

✅ Je bent niet afhankelijk van het openbaar vervoer of het verkeer; 

✅ Je kunt de voltooide lessen gemakkelijk terugkijken of opnieuw volgen; 

✅ Het vergroot je zelfkennis;

✅ Je kunt er een netwerk mee opbouwen; 

✅ Het is duurzaam, want een thuisstudie levert per student minder energie en CO2-uitstoot op dan bij het deelnemen aan een klassikale opleiding; 

✅ Je bent over het algemeen productiever, omdat je alleen studeert wanneer je je goed voelt; 

✅ Er is niemand die zich met jou bemoeit, dus je hebt alle vrijheid. 
 

2. Wat zijn de nadelen van thuis studeren?

Ondanks dat thuis studeren heel veel voordelen kent, zijn er ook enkele nadelen aan verbonden. Zo kan het voorkomen dat je de volgende dingen meemaakt: 

❌ Wanneer je geen energie of motivatie hebt, doe je waarschijnlijk weinig tot niets; 

❌ Niet alle thuisstudies worden landelijk erkend, dus let daarop; 

❌ Als je niet gemotiveerd genoeg bent, is de kans groot dat je je thuisstudie niet afmaakt. 
 

3. Hoe ontdek ik de beste thuisstudie voor mij?

Vind je het lastig om te bepalen wat de beste thuisstudie voor jou is? Dat kan ik goed begrijpen. Zeker wanneer het aanbod zo enorm is, wordt een keuze maken lastig. Probeer daarom te bedenken wat je zoal leuk vindt om te doen en waar je beter in wilt worden. Het kan ook helpen om online een beroepskeuzetest te doen. Zo kom je erachter waar je goed in bent, waar je interesses liggen en op welke gebieden je jezelf verder kunt ontwikkelen. Ga ook eens in gesprek met je naasten om te vragen welke thuisstudie mbo of thuisstudie hbo zij bij jou vinden passen. Vaak zien de mensen die het dichtst bij je staan dingen die jou nog niet waren opgevallen. Dat is vast heel leerzaam! 

4. Is een thuisstudie een geldige opleiding?

Ja, zeker. De thuisstudies van NHA zijn door het ministerie van onderwijs erkend en worden daardoor als geldige opleidingen beschouwt in Nederland. Na het afronden van de beste thuisstudie voor jou, ontvang je een getuigschrift of een diploma. Dat hangt af van de cursus of thuisstudie die je volgt. Het is in elk geval noodzakelijk om deze met een voldoende af te sluiten om een getuigschrift te kunnen aanvragen. Dat is vervolgens je bewijs om aan te tonen dat jij jezelf verder ontwikkeld hebt! Bovendien staat een thuisstudie altijd goed op je cv. Je laat hiermee aan een toekomstige werkgever zien dat jij een doorzetter bent en gemotiveerd bent om meer uit jezelf te halen. Zelfs wanneer dat niet verplicht is! 

5. Wat als ik er zelf niet uit kom met mijn thuisstudie?

Mocht je vastlopen tijdens je NHA thuisstudie, dan kun je altijd contact opnemen met je online docent. Op het moment dat jij je huiswerk digitaal inlevert, heb je ook de mogelijkheid om vragen te stellen. Tijdens het nakijken zal de docent proberen om jouw vragen zo goed en duidelijk mogelijk te beantwoorden. Toch heb ik ervaren dat de meeste thuisstudies erg duidelijk zijn en daardoor weinig vragen oproepen. Het wijst zichzelf! 

Heb je vragen en/of opmerkingen? Plaats ze gerust onder dit artikel. Lijkt het je tevens interessant om te leren hoe je een eigen bedrijf kunt opzetten? Lees dan mijn artikel over hoe je een eigen bedrijf kunt opzetten.

Artikel uit de categorie:
Eigen bedrijf starten

0 Reacties op "Thuis studeren met de beste thuisstudie van de NHA!"

Geef een reactie op dit artikel

© 2024 Oogvoorondernemers. - Powered by Maatos