• Log in
  • 0

    Geen producten in je winkelmand.

American Express zakelijke creditcard: dé oplossing voor zakelijke betalingen!

ingovandriel
  | 
26 augustus 2022

Ondernemen is niet alleen geld verdienen, maar ook geld uitgeven. Denk aan dagelijkse zakelijke uitgaven zoals benzinekosten, een parkeerkaart en online advertentiekosten. Die wil je eenvoudig en snel betalen, zonder het heen en weer schuiven van je digitale geldpotjes. Je zakelijke financiën inzichtelijk maken, scheiden van je persoonlijke uitgaven én altijd goed geregeld hebben? Dan lijkt een zakelijke creditcard onmisbaar. Maar als je je financiën verantwoord en duurzaam wilt beheren, kan je beter kiezen voor een zakelijke creditcard. In dit artikel vertel ik je alles over de charge card van American Express: welke opties zijn er en waarom zou je voor American Express kiezen? Ook leg ik uit hoe business cards bestellen in zijn werk gaat. Tijd is geld, dus laten we snel beginnen!

Zakelijke betaalkaarten: welke opties zijn er?

Wanneer het gaat om uitgaven voor je onderneming, heb je verschillende opties voor het gebruik van een betaalpas. Maar wat is het verschil tussen een bankpas, charge card of credit card? En wat past het beste bij jouw onderneming?

Zakelijke betaalpas van de zakelijke rekening

Bij een reguliere bankpas van een zakelijke rekening wordt een betaling direct van de rekening afgeschreven. Dat betekent dat je van tevoren goed inzichtelijk moet hebben welke kosten je die maand zal hebben. De juiste hoeveelheid aan zakelijk geld zal je vooraf op de rekening moeten zetten. Zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan als je afrekent.

Zakelijke creditcard

Wat is een creditcard precies en welke creditcards zijn er? Een creditcard, of deze nu persoonlijk is of zakelijk, is een betaalkaart. Bij een betaalautomaat in bijvoorbeeld een winkel kan je ermee betalen en bij een geldautomaat neem je er contant geld mee op. Een creditcard geeft wel het gemak van direct afrekenen, maar pas aan het eind van de maand worden alle bedragen tegelijkertijd van de hoofdrekening gehaald. Per creditcardmaatschappij heb je verschillende mogelijkheden in de betaallimiet en aflossingstermijn. Ook is het goed om naar het verschil in rente te kijken dat je betaalt voor het geleende bedrag.

Hoewel vaak wordt gedacht dat een zakelijke credit card zzp vriendelijk is, blijkt dit in de praktijk niet zo te zijn. Hoe dat komt? De creditcardmaatschappij schiet de rekening voor, maar die betaal je achteraf terug met flinke rente. Omdat je ruim de tijd hebt om terug te betalen en in termijnen kan terugbetalen, heb je zo eigenlijk continu schuld bij de creditcardmaatschappij. Dat is niet heel gunstig als ondernemer!

Zakelijke charge card

Met een charge card is het ook mogelijk om zakelijke kosten ter plekke te voldoen, terwijl je de rekening over de gehele maand pas achteraf betaalt. Dat is nog eens fijn voor de administratie. Het grote voordeel is dat je het gehele bedrag dat die maand is uitgegeven direct afbetaalt. Zo ontstaan geen schulden. Dus alle voordelen van een zakelijke creditcard, maar dan zonder het opbouwen van ondernemersschulden. 

Is een charge card ook praktisch voor jouw bedrijf? Dan wil je vast weten welke het best passend is bij jouw onderneming. Lees snel verder, want ik heb uitgebreid onderzoek gedaan naar de business card van American Express.

Wat is de business card van American Express?

American Express is wereldwijd een van de grootste aanbieders van betaalpassen voor zakelijke betalingen. Hun charge card draait niet alleen om achteraf betalen, maar biedt nog veel meer voordelen. Omdat American Express zo’n uitgebreid aanbod heeft, verschillen de mogelijkheden per kaart. De opties die bij de meeste kaarten van toepassing zijn, licht ik hieronder voor je toe.

✅ Je doet automatisch mee aan het spaarprogramma van American Express;
✅ Als je tijdens een zakenreis met een business card betaalt, beschik je automatisch over een ongevallenverzekering voor die reis;
✅ Bij bepaalde business cards ben je verzekerd tegen reisongemakken zodra de zakenreis bekostigd is met de zakelijke betaalpas. Denk daarbij aan vertraging of het zoekraken van bagage;
✅ Bij fraude of diefstal is er geen eigen risico;
✅ Je hebt altijd toegang tot de telefonische klantenservice;
✅ Bij een gestolen kaart is de hulplijn altijd bereikbaar;
✅ Een vervangende kaart ontvang je zo snel mogelijk;
✅ Met Global Assist is er wereldwijd telefonische informatie en hulp beschikbaar;
✅ Contactloos betalen;
✅ Maak gebruik van Apple Pay;
✅ Met American Express geld opnemen? Dat kan eenvoudig met Express Cash;
✅ Ontvang een online rekeningoverzicht;
✅ Profiteer van gedeelde aansprakelijkheid tussen het bedrijf en de kaarthouder.

Je ziet het: er is een enorme hoeveelheid aan standaard opties die je bij American Express krijgt. Per betaalpas zijn de voordelen verschillend. Van super basic zonder fratsen tot een uitgebreide verzekering en persoonlijke accountmanager. Maar ja, welke kaart past nu het best bij jouw bedrijf? Meer informatie over de business cards van American Express ontdek je hieronder.

Het zakelijke aanbod van American Express

Bij American Express vind je altijd de juiste betaalpas voor jouw situatie. Welke business cards of zakelijke creditcard soorten zijn er eigenlijk om uit te kiezen? Hieronder licht ik ze allemaal toe.

Business Green Card

De American Express Business Green Card is de meest gebruikte kaart voor dagelijkse, zakelijke uitgaven. De kaart is eenvoudig in gebruik, werkt snel in combinatie met de meeste betaalautomaten en is ontzettend veilig. Als ondernemer zijn er extra kaarten aan te vragen voor medewerkers. Wanneer je onderneming groeit is dat natuurlijk hartstikke handig!

De American Express Business Green Card is het eerste jaar gratis en kost daarna €85,-. Een extra kaart is het eerste jaar ook kosteloos. Daarna betaal je slechts €50,- per jaar. Besteed je binnen 3 maanden €500,- of meer? Dan ontvang je 12.000 Membership Rewards punten als welkomstbonus.

Business Gold Card

De American Express Business Gold Card is ideaal voor de ondernemer die al flink aan het groeien is. Je bevrijdt jezelf van de administratieve werklast die komt kijken bij een groter aantal zakelijke uitgaven. Wanneer er meerdere medewerkers zijn die gebruik maken van een zakelijke pas, heb je per medewerker inzicht in de maandelijkse uitgaven. Dat maakt je accountant ook weer blij!

De Business Gold Card geeft de mogelijkheid om extra kaarten voor medewerkers aan te vragen zonder extra kosten. Het eerste jaar betaal je niets voor de kaart. Daarna kost het €225,- per jaar. De welkomstbonus bestaat uit 25.000 spaarpunten.

Business Entry Card

De Business Entry Card maakt zakelijk betaalgemak ook mogelijk voor kleine ondernemers. Tanken, parkeerkosten, online advertentiekosten, hardware, software en zakelijke reizen: allemaal uitgaven die samen flink oplopen. Met deze pas heb je financiële controle en helder inzicht in zakelijke uitgaven. Met een kaartbijdrage van slechts €50,- per jaar geniet je van de voordelen van American Express, zonder dat je de jaaromzet van een groot bedrijf hoeft te hebben. 

American Express Corporate Card

American Express biedt ook betaalkaarten aan voor grotere bedrijven. De KLM Corporate Card is bijvoorbeeld het aangewezen betaalmiddel voor ondernemers die regelmatig op zakenreis gaan. Daarbij krijg je ook nog eens uitgebreide, aanvullende verzekeringen (zoals de soortgelijke AOV, maar dan voor ongevallen op reis) die extra zekerheid bieden. De KLM Corporate Card is bedoeld voor grotere bedrijven met een minimale bedrijfsomzet van 1 miljoen euro. Start je nog maar net? Dan weet je waar je naartoe moet werken! Een andere American Express kaart voor bedrijven met een miljoenenomzet is de Corporate Gold Card. 

Overweldigd door het aanbod? Op de site van American Express vind je een handig overzicht waarin je de business cards in een oogopslag vergelijkt. Zo weet je zeker dat je de charge card vindt die bij jouw bedrijf past!

Het gemak van American Express

De zakelijke kaarten van American Express zijn perfect voor zowel eenmanszaken als mkb-bedrijven. Een enkele kaart nodig voor uitgaven onderweg? Of meerdere kaarten om je hele team te voorzien van zakelijk betaalgemak? Er is altijd een business card die bij jouw bedrijf past en die het voordeel van controle en inzicht biedt. 

Hoe werkt American Express?

Uitgesteld betalen met de AE charge card werkt als volgt:

  • Dag 1-29: Met de American Express business card worden individuele aankopen gedaan voor je onderneming;
  • Dag 30: Je ontvangt het maandelijkse rekeningoverzicht;
  • Dag 50: Je betaalt pas 50 dagen na de start van de maandperiode aan American Express.

American Express voordelen

Zakelijk betalen met American Express heeft veel voordelen, welke kaart je ook kiest. Zeker is dat je bij elke kaart de volgende voordelen hebt: 

✅ Wereldwijd geaccepteerd betaalmiddel;
✅ Online en offline veilig betalen;
✅ Tot 50 dagen later betalen;
✅ Verschillende aanvullende verzekeringen;
✅ Spaarpunten bij elke aankoop;
✅ Altijd toegang tot je online account;
✅ Houd privé en zakelijk eenvoudig gescheiden.

Business Card bestellen?

Geef jij je zakelijke uitgaven een upgrade met American Express? Je Business Cards bestellen doe je eenvoudig via de website. Per kaartsoort zijn er bepaalde criteria waar je aan moet voldoen, zoals minimaal 1 jaar ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel. Bij het invullen van de aanvraag heb je alleen je KvK nummer, bedrijfsomzet, een geldig identiteitsbewijs en je mobiele telefoon nodig. Zo eenvoudig kan zakelijk betalen zijn!

Meest gestelde vragen over American Express

Hopelijk is je nu veel duidelijk over een zakelijke creditcard van American Express. Heb je toch nog vragen? Lees dan nog even verder.

1. Waar kan ik betalen met American Express?

American Express wordt geaccepteerd in internationale hotels, grotere warenhuizen en bij tankstations. Zelfs in de supermarkt kan je ermee terecht. Hoewel je niet overal met deze zakelijke creditcard kunt betalen, neemt het aantal plekken waar dit wél kan steeds toe.

2. Kan ik nog betalen met American Express Travelers Cheques?

American Express Travelers Cheques of reischeques zijn niet meer in te wisselen in Nederland. Hoewel de geldigheid van deze waardepapieren niet verloren gaat, kan je ze bijna nergens meer gebruiken. Met American Express geld opnemen is heel eenvoudig, dus reischeques zijn overbodig geworden. Tot 2020 konden oude reischeques ingewisseld worden bij geldwisselkantoor GWK Travelex. Online zijn ze nog wel te verzilveren via de website.

Artikel uit de categorie:
Financieel

0 Reacties op "American Express zakelijke creditcard: dé oplossing voor zakelijke betalingen!"

Geef een reactie op dit artikel

© 2024 Oogvoorondernemers. - Powered by Maatos