• Log in
  • 0

    Geen producten in je winkelmand.

Professionele tekstschrijver of copywriter inhuren: waarom je dat écht moet doen!

ingovandriel
  | 
12 februari 2022

Iedereen die het alfabet kent, kan schrijven. Maar écht schrijven – converterend schrijven om lezers te inspireren, motiveren en activeren – dat is iets anders. Dat is bijna kunst. Daarom is het belangrijk om een tekstschrijver (of meerdere tekstschrijvers) in de arm te nemen als je iets wilt bereiken. Zowel met je website als met je gehele bedrijf. Een tekstschrijver bezit namelijk de gave om (soms redelijk saaie en platte) informatie om te zetten in iets magisch. In iets wat tot de verbeelding spreekt en waar mensen meer van willen weten, horen, zien of voelen. Een goede tekstschrijver brengt jouw aanbod tot leven

Een tekstschrijver inhuren kan rechtstreeks of via een tekstschrijversbureau. Hoewel je via zo’n bureau gemakkelijk opdrachten uitzet, is mijn advies om iemand rechtstreeks te benaderen. Dan weet je zeker dat je keer op keer dezelfde kwaliteit en schrijfstijl kunt verwachten.

Wat doet een tekstschrijver? 

Maar wat is het dan precies, wat tekstschrijvers doen? Eigenlijk maakt een tekstschrijver een boodschap sprekend. Welke boodschap jij ook wilt afgeven, een tekstschrijver geeft er een bepaalde flow aan, waardoor mensen geïnteresseerd raken. Waardoor zij in actie komen en meer willen weten. Dat is dan ook de reden dat vrijwel alle grote bedrijven een tekstschrijver of copywriter inhuren voor hun website. Zij weten dat het belangrijk is dat hun aanbod goed verpakt wordt, zodat zowel producten als diensten vervolgens als warme broodjes over de toonbank gaan.  

Een professionele tekstschrijver (copywriter) vertaalt jouw boodschap niet alleen naar een pakkende tekst, maar optimaliseert deze ook voor Google. Dat betekent dat de juiste schrijftechnieken worden toegepast én er zoekwoordenonderzoek wordt uitgevoerd. Door de juiste zoekwoorden in een tekst te verwerken, levert deze meer op. Niet alleen qua bezoekersaantallen, maar uiteindelijk ook qua omzet. Meer conversie is een logisch gevolg van sterke teksten. 

Verschil tekstschrijver, copywriter en tekstschrijver SEO?

Het grote verschil tussen tekstschrijvers en copywriters is als volgt: een tekstschrijver is meer gericht op het schrijven van informatieve teksten. Dit kan net zo goed een verhaal zijn over boodschappen doen bij de supermarkt, als wat er op de verjaardag van je neefje gebeurde. Een tekstschrijver vertelt simpelweg een verhaal, alhoewel dat ook niet ‘simpel’ is. Er komt veel ervaring en kunst bij kijken, laten we eerlijk zijn. 

Een copywriter inhuren, doe je vooral wanneer je verkoopgerichte teksten wilt. Zulke teksten bevatten doorgaans ook een CTA (Call to Action), zodat de lezer tot actie overgaat. Ook kunnen er affiliate links in geplaatst worden, met de hoop dat een lezer een aankoop doet via één van die links. Op een tekstschrijver website kun je dus terecht voor informatieve, verhalende teksten. Op een copywriter website vind je qua aanbod ook diensten die je helpen hoger in Google te komen. Een tekstschrijver SEO is eigenlijk hetzelfde als een copywriter, omdat hij of zij teksten ook optimaliseert voor Google.

Tekstschrijver inhuren: dit zijn de voordelen

Benieuwd naar de voordelen van het inhuren van een tekstschrijver? Daar vertel ik je graag over! 

✅ Tekstschrijvers hebben ervaring en weten wat zij doen; 

✅ Een tekstschrijver SEO houdt zowel je doelgroep als de zoekmachines in gedachten; 

✅ Je kunt een tekstschrijver freelance gemakkelijk inschakelen voor losse opdrachten; 

✅ Op een tekstschrijver website zie je direct hoe een tekstschrijver typt en of die schrijfstijl jou aanspreekt;  

✅ Tekstschrijvers kunnen met je meedenken over je website, waardoor je algehele boodschap sterker wordt overgebracht; 

✅ Een tekstschrijver of copywriter inhuren scheelt je veel tijd, want je hoeft niet zelf met teksten te worstelen; 

✅ Een professionele, goede tekstschrijver verdient zichzelf dubbel en dwars terug. 

Voorbeeldwerk van een tekstschrijver SEO

Hoe herken je goede tekstschrijvers? Aan de teksten die zij geschreven hebben, natuurlijk! Die vind je veelal terug op hun eigen copywriter websites of op de websites van hun klanten, maar je kunt ook een proefartikel afnemen. Een tekstschrijver inhuren hoef je niet zomaar te doen. Je mag best even ‘proeven’ van het talent, de vaardigheden en de manier van samenwerken. Professionele tekstschrijvers maken dit mogelijk op een laagdrempelige manier, zodat je weet waar je ‘ja’ tegen zegt. Voelt het goed? Dan weet je dat je met een gerust hart een samenwerking kunt aangaan of een abonnement kunt afsluiten via een copywriter website

Tekstschrijver inhuren: hoe gaat dat in z’n werk?

Een tekstschrijver of copywriter inhuren kan op verschillende manieren. Je kunt een eenmalige, losse opdracht aanvragen, bijvoorbeeld voor het schrijven van een bepaalde nieuwsbrief of blog. Veel vaker bieden tekstschrijvers abonnementen aan. Dit is niet alleen gemakkelijk voor de klant, maar ook voor de tekstschrijver zelf. Met een abonnement van een X aantal teksten per periode (vaak per maand) weten beide partijen waar zij aan toe zijn en kan er een succesvolle, eventueel langdurige samenwerking ontstaan. Op de tekstschrijver website zie je – als het goed is – direct wat de mogelijkheden zijn en op welke manier je teksten bij iemand kunt afnemen. 

Heb je een abonnement of pakket gekozen dat bij jouw wensen past? Informeer dan even naar wat er nog van jou verwacht wordt. Heeft de tekstschrijver of copywriter alleen een onderwerp nodig en (optioneel) een affiliate link? Of is het de bedoeling dat jullie elke maand even sparren over nieuwe ideeën? Doe jij zelf zoekwoordenonderzoek? Of wil je dit ook graag uitbesteden, omdat dat nu eenmaal gemakkelijker is? Een tekst op basis van zoekwoorden heeft meer kans van slagen, dus of je het nu zelf doet of laat doen: zoekwoordenonderzoek is een must

Welke tekstschrijver freelance moet ik kiezen?

Dan nu antwoord op de grote vraag: welke tekstschrijver SEO, tekstschrijver freelance of copywriter moet je kiezen? Tekstschrijvers zijn er ‘in alle soorten en maten’, maar het is vooral belangrijk dat je een schrijver zoekt die oog heeft voor jou. Voor jouw website, voor jouw wensen en voor jouw doelen. Daarom is het belangrijk dat je niet alleen op professioneel vlak op één lijn zit, maar ook een klik voelt met elkaar.

Of die klik er is, merk je snel genoeg wanneer je contact met iemand opneemt. Zelf ben ik heel enthousiast over het schrijftalent van Donna Luisa (www.donnaluisa.nl). Zij levert niet alleen elke maand tijdig en foutloos teksten bij mij aan, maar denkt ook mee, is proactief en luistert naar wat ik wil. Zij helpt mij echt om mijn ideeën om te zetten in mooie, sterke teksten. Teksten die voor conversie zorgen. Voor geld, dus. 

Copywriter inhuren/ tekstschrijver inhuren: wat zijn de kosten?

Maar wat kost een tekstschrijver eigenlijk? Een copywriter inhuren is namelijk niet gratis. Eerlijk gezegd lopen de tekstschrijver kosten nogal uiteen. Er zijn hele goedkope tekstschrijvers en hele dure. Donna Luisa zit daar tussenin qua prijs, maar wat haar aanbod betreft zit zij zeker aan de high-end kant. Professionaliteit, punctualiteit, zorgvuldigheid… dat is voor haar de norm. Daarom kan ik een samenwerking met haar absoluut aanraden. Zoek je een schrijver waar je blind op kunt vertrouwen en die van aanpakken weet? Op haar tekstschrijver website lees je meer over wie Donna Luisa is en wat zij zoal doet. 

Aanbieding: Proefartikel aanvragen met korting!

Aangezien ik zelf zo’n fijne samenwerking heb met Donna Luisa, besloten wij een deal te sluiten voor mijn lezers. Wil jij haar ook als tekstschrijver inhuren? Gebruik dan de kortingscode OVO20. Hiermee krijg je 20% korting op een proefartikel, waardoor je haar kwaliteiten als professional extra voordelig kunt ervaren. Veel copywriter websites zijn puur gericht op de uitwisseling van vraag en aanbod en rekenen hoge tarieven. Tekstschrijvers zoals Donna Luisa (áls er al meerdere van zijn) verlangen naar mooie samenwerkingen voor de lange termijn. Om van elkaar te leren en elkaar te helpen. 

Meest gestelde vragen over tekstschrijvers

Nu je weet wat een copywriter of tekstschrijver doet en wie ik je zou aanraden op dit gebied, kun je eigenlijk al van start. Heb je toch nog vragen over tekstschrijvers? Hieronder heb ik de meest gestelde vragen uitgelicht. 

1. Hoe herken ik een goede copywriter website? 

Een goede copywriter website herken je aan de uitstraling. Denk hierbij aan de professionaliteit in het algemeen, maar ook aan de aandacht die in zowel de teksten als de lay-out gestoken is. Doet een tekstschrijver echt zijn of haar best om jou als klant binnen te slepen? Of is er sprake van een simpele copywriter website met beperkte informatie? Hoe een tekstschrijver of copywriter zo’n website behandelt, zo zal diegene jouw teksten ook behandelen, is mijn ervaring. 

2. Waar kan ik een tekstschrijver inhuren?

Donna Luisa heeft haar eigen copywriter website, waarop veel informatie te vinden is over hoe zij te werk gaat. Het fijne aan zo’n 1-op-1 samenwerking, is dat je je wensen kunt doorgeven, kunt sparren met elkaar en er eventueel ook maatwerk mogelijk is. Bij een algemeen tekstschrijversbureau zijn die opties minder tot niet aanwezig en moet je iedere maand maar afwachten of de teksten worden geschreven zoals jij voor ogen had.  

Ik werk daarom heel graag samen met Donna Luisa als tekstschrijver. Met de kortingscode OVO20 kun jij dit ook extra voordelig ervaren! 

Artikel uit de categorie:
Sales

0 Reacties op "Professionele tekstschrijver of copywriter inhuren: waarom je dat écht moet doen!"

Geef een reactie op dit artikel

© 2024 Oogvoorondernemers. - Powered by Maatos