• Log in
  • 0

    Geen producten in je winkelmand.

Huisstijl ontwerper of grafisch ontwerper inhuren voor je onderneming? Zo werkt het!

ingovandriel
  | 
2 mei 2022

Als ondernemer wil je graag dat je website, visitekaartje en social media kanalen een goede uitstraling hebben. Het moet er professioneel uitzien en op elkaar aansluiten. Goedkope visitekaartjes laten drukken kan iedereen. Als je echt een huisstijl wilt neerzetten die bij je past, dan adviseer ik je om een huisstijl ontwerper in te huren. Je bedrijf als sterk merk verkopen, is namelijk alleen mogelijk met een bijpassende visuele identiteit. Binnen 10 seconden ziet een mogelijke klant of jouw bedrijf de moeite waard is, dus pak die kans om je klanten te overtuigen! Lees snel verder om erachter te komen hoe de huisstijl ontwerper je hierbij kan helpen.

Wat is huisstijl ontwerper of grafisch ontwerper voor beroep?

Een grafisch ontwerper (ook wel huisstijl ontwerper of graphisch ontwerper genoemd), zorgt ervoor dat alle uitingen van het bedrijf op elkaar afgestemd zijn. Denk aan de herkenbaarheid van IKEA: blauw en geel, een specifiek lettertype en foto’s die de doelgroep aanspreken. Die herkenbaarheid wil jij ook voor jouw doelgroep, omdat potentiële klanten dan steeds getriggerd worden wanneer ze een bericht van je krijgen. Zeg nu zelf: koop je liever iets van een kennis of van iemand die je nog niet goed kent? Met een herkenbare huisstijl van een grafisch ontwerper word je vanzelf die goede kennis.

Het gaat er niet per se om dat je een groot merk wordt, zoals Nike. Tenzij je echt grootse plannen hebt, hoeft jouw onderneming niet wereldwijd bekend te zijn met een logo. Maar een consistent gebruik van kleur, beeld en typografie zorgt voor een betrouwbaar gevoel. Dus of je nu een groot merk neerzet of gewoon je onderneming serieus neemt: een grafisch ontwerp helpt je verder.

Wat doet een huisstijl ontwerper of grafisch ontwerper?

De huisstijl ontwerper is er voor de visuele identiteit van je onderneming. Dat betekent overal dezelfde kleurstellingen, lettertypes en grafische elementen op je website. Ook zijn een bijpassend logo en foto’s in een aanvullende stijl belangrijk. Een grafisch ontwerper zal zich eerst verdiepen in jou en je bedrijf. Wat is het achterliggende verhaal, wat verkoop je en wie is je doelgroep?

Er wordt een vergelijking gemaakt met ondernemingen die dezelfde doelgroep of hetzelfde aanbod hebben. Ook is je eigen input belangrijk: wat vind jij mooi qua design? Kijk daarom naar websites die je aanspreken en maak een moodboard dat volgens jou het beste weergeeft wat je wilt uitstralen. Misschien heb je al ideeën voor het logo ontwerp of het soort foto’s dat je producten het beste laat uitkomen. De grafisch designer neemt alle input mee en presenteert dan zijn/haar idee voor een bepaalde huisstijl.

Website ontwerper voor je online identiteit

Je huisstijl is dus je offline visuele identiteit. Een goede grafisch ontwerper werkt ook mee aan je online zichtbaarheid en online identiteit. Want je hebt nu de kleurstelling, grafische elementen, een logo en de fotografie, maar hoe krijg je dat allemaal in je socials en op je website? Op je socials is het uploaden van je logo als avatar goed te doen. In overleg met je grafisch ontwerper heb je misschien wel templates ontvangen voor het maken van social posts. Maar een volledige website inrichten is toch wel iets anders.

Daarom raad ik je aan een website ontwerper voor je online identiteit in te schakelen. Zo’n website ontwerper weet precies hoe je het huisstijl ontwerp kunt integreren en kan je zelfs helpen met je website bouwen. Hij of zij krijgt van de grafisch ontwerper als het goed is website vriendelijke afbeeldingen en briefings aangeleverd. Zo ondersteun je je online identiteit met de visuele elementen die je grafisch ontwerper heeft aangeleverd.

Waarvoor huur je een grafisch ontwerper in?

Een huisstijl ontwerper zet je in om je huisstijl vorm te geven, maar wat houdt dit precies in? En wat zijn de exacte onderdelen waar je een grafisch ontwerper voor nodig hebt? Het hele proces van het laten ontwikkelen van een huisstijl kan veel vragen oproepen. Daarom leg ik het graag aan je uit.

Een grafisch ontwerper kun je zowel voor offline als online materiaal inzetten. Sterker nog, als je eenheid wilt creëren, adviseer ik je zelfs om voor álles een huisstijl ontwerper in te huren! Want wat heb je aan een prachtige flyer voor je diensten als je website er totaal niet op aansluit? Of aan een professioneel en zakelijk visitekaartje, terwijl je een inconsistent online profiel hebt met een vage vakantiefoto? Zorg daarom voor een grafisch ontwerper voor eenheid in je visuele identiteit. Vaak start men met het logo, visitekaartjes (optioneel) en de website.

Het is vaak direct te zien: het verschil tussen een zelf ontworpen logo en een grafisch ontwerper logo. Het ontwerp kan simpel en elegant zijn, maar de kwaliteit van de afbeelding is vele malen beter. Spreek met je grafisch ontwerper af dat je je logo in verschillende formaten ontvangt. Zo kan je de afbeelding overal gebruiken waar je hem nodig hebt.

Grafisch ontwerper website

Grafisch ontwerper gezocht? Een grafisch ontwerper voor je website is echt onmisbaar als je zelf geen uren kwijt wilt zijn aan het zoeken naar de juiste kleur en kiezen van het perfecte lettertype. Je website is je online visitekaartje. Deze moet er niet alleen goed uitzien, maar ook jouw boodschap uitstralen.

Grafisch ontwerper visitekaartjes

Visitekaartjes om ouderwets te netwerken? Een goed ontworpen visitekaartje uitdelen op het juiste moment, dat is echt nog steeds de moeite waard. Deze moet wel passen in het geheel van je huisstijl, natuurlijk!

Huisstijl ontwerper voordelen

Hier volgen alle voordelen van het inhuren van een huisstijl ontwerper:

✅ Een professionele uitstraling van je bedrijf;

✅ Hoge kwaliteit beeldmateriaal voor verschillende doeleinden;

✅ Het scheelt veel tijd in plaats van zelf een ontwerp en formats uitzoeken;

✅ Voor al je online en offline kanalen een complete identiteit;

✅ Je kunt je bedrijf neerzetten als herkenbaar merk.

Huisstijl ontwerper nadelen

En welke nadelen zijn er verbonden aan het inzetten van een huisstijl ontwerper?

❌ Je moet de visuele kant van je onderneming deels uit handen geven;

❌ Je kunt niet zomaar zelf iets wijzigen in bijvoorbeeld het logo;

❌ Een professionele aanpak vraagt natuurlijk om een (flinke) investering.

Grafisch ontwerper gezocht: hier moet je op letten

Ben je overtuigd van de waarde van een grafisch ontwerper voor de huisstijl van je bedrijf? Ga dan op zoek naar de grafisch ontwerper die jouw perfecte visuele identiteit realiseert. Voer wel eerst een verkennend gesprek voordat je iemand inhuurt. Je moet namelijk wel weten of jullie op één lijn zitten qua ideeën. Het is zonde als je een huisstijl gepresenteerd krijgt die totaal niet overeenkomt met wat jij in je hoofd had. Tegelijkertijd moet je ook de professionele inzichten van de huisstijl ontwerper durven aannemen. Misschien is de combinatie rood met groen jouw favoriet, maar zal je daarmee niet de juiste doelgroep bereiken.

Waar zoek je naar een grafisch ontwerper?

Ben je op zoek naar een grafisch ontwerper Rotterdam? Dan raad ik je aan om de verschillende bureaus in de omgeving te vergelijken. Niet elke grafisch ontwerper in Rotterdam zal aan jouw eisen voldoen of qua stijl bij jouw bedrijf passen. Doe goed onderzoek! Voor een grafisch ontwerper Breda zoek je het beste naar een bureau dat in de hele regio actief is. Je kunt kiezen voor een freelance grafisch ontwerper Breda of voor een design bureau, afhankelijk van je wensen en budget.

Meest gestelde vragen over een grafisch ontwerper

Heb je nog vragen over de grafisch ontwerper? Ik heb de meest gestelde vragen voor je uitgelicht. Staat jouw vraag er niet tussen? Laat het me weten en ik zoek het voor je uit!

1. Wat zijn gemiddelde logo ontwerper kosten?

Omdat de prijzen van een huisstijl ontwerper zo uiteenlopen, is het moeilijk om de gemiddelde logo ontwerper kosten te noemen. Het is afhankelijk van of je een freelancer of een bureau inhuurt, of het gaat om alleen een logo of een gehele huisstijl. Ook de moeilijkheidsgraad van het logo telt mee. Mijn advies is om je opdracht zo helder mogelijk te formuleren en dan offertes op te vragen bij verschillende grafisch ontwerpers met een stijl die je aanspreekt.

2. Wat is een huisstijl?

Een huisstijl is de consistente vormgeving van je bedrijfsuitingen, die ervoor zorgt dat je je onderneming neerzet als een sterk merk. Het omvat alle onderdelen die te maken hebben met je online en offline zichtbaarheid. Denk hierbij aan een website, flyer, logo, visitekaartje, social media kanalen, enzovoort.

3. Wat kost het ontwerpen van een huisstijl?

De kosten voor het ontwerpen van een huisstijl door een grafisch designer zijn afhankelijk van de elementen. Heb je alleen een visitekaartje met logo nodig? Dan is het kostenplaatje anders dan wanneer je een volledige webshop en alle social kanalen inricht. Zet daarom op een rijtje wat je nodig hebt en vraag een offerte aan. Uiteindelijk haal je je investeringen er weer uit, omdat je onderneming professionaliteit uitstraalt.

Artikel uit de categorie:
Marketing

0 Reacties op "Huisstijl ontwerper of grafisch ontwerper inhuren voor je onderneming? Zo werkt het!"

Geef een reactie op dit artikel

© 2024 Oogvoorondernemers. - Powered by Maatos