• Log in
  • 0

    Geen producten in je winkelmand.

Eigen bedrijf starten met een business coach? Ik help je!

ingovandriel
  | 
28 oktober 2022

Je loopt al tijden met het idee rond: je wilt een eigen bedrijf starten. Een eigen bedrijf, is namelijk iets waar je altijd al van gedroomd hebt. Je hebt 1.0000 ondernemings ideeën en ziet in alles wel een goed businessmodel. Maar waar begin je met een eigen bedrijf starten? Ga je iets doen waar je goed in bent? Of kies je iets waar veel vraag naar is? En ga je dan een eigen bedrijf starten naast je baan in loondienst of zeg je gelijk je baan op? Starten met ondernemen is vaak nogal overweldigend. Vooral in de beginfase. Wat is nu de beste manier om te starten en waar vind je de juiste hulp bij ondernemen? Ik neem je mee in dit proces! 

Een eigen bedrijf starten: zo doe je dat!

Natuurlijk begint een eigen bedrijf starten met de inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Het inschrijfgeld is €50. Maar een stapje daarvoor is eigenlijk je ondernemingsplan schrijven. Die ‘eigen bedrijf starten ideeën’ die jij hebt, moet je eerst uitwerken. Je wilt namelijk je idee toetsen om te zien of het haalbaar is. Hebben mensen hier behoefte aan? Zijn er mogelijkheden? Hoe kom je aan geld? En hoe zit het met de concurrentie? Wat kun je bovendien zelf doen en waarvoor heb je andere mensen nodig? 

Dit zijn voorbeelden van onderdelen die in het ondernemingsplan worden beschreven. Zo’n plan schrijven voelt vaak als iets langdradigs en is misschien niet helemaal wat je in gedachten had bij een eigen bedrijf starten. Maar een goede voorbereiding is het halve werk. Als je geen plan maakt, dan schiet je van links naar rechts en kom je niet echt vooruit. Met een goed plan weet je wat je te wachten staat en waar je naartoe werkt. Het vergroot zo je slagingskans!

Plannen schrijven 

Een onderdeel van een ondernemingsplan, is een marketingplan. In het marketingplan maak je een SWOT-analyse, waarbij je de kansen, bedreigingen, sterktes en zwaktes bepaalt voor je bedrijf. Daarnaast ga je marketingdoelstellingen formuleren. Ook onderzoek je en omschrijf je je doelgroep. Je creëert een merk rondom je bedrijf: hoe wil je dat klanten en concurrenten je zien? En hoe werf je nieuwe klanten? Dit neem je ook op in je plan.

Maar je bent er nog niet met alleen een ondernemingsplan en marketingplan schrijven. Er komt nog meer op je af. Zo krijg je natuurlijk te maken met reacties uit je omgeving, die niet altijd positief zijn. Hoe ga je daarmee om? En hoe ga je om met onverwachte situaties, zoals dat je meer geld nodig hebt dan je begroot hebt? Een eigen bedrijf starten kan best een zware klus zijn als je het alleen doet. Vaak schakelen mensen daarom iemand in die hen helpt bij de start van hun onderneming. Wil jij hulp bij ondernemen? Dan is het misschien slim om een coach in te schakelen

Wat doet een business coach?

Een business coach schakel je in om je bedrijf te laten groeien. Deze persoon ziet vaak de groei die jij zelf nog niet ziet. Hij of zij helpt je doelen te stellen en deze te behalen. Een business coach helpt je een strategisch plan te maken waar je klanten mee binnen haalt. Verder is zo’n coach belangrijk voor je persoonlijke groei. Je zal niet de eerste ondernemer zijn die zich (onbewust) laat tegenhouden door onzekerheden en/of blinde vlekken. Een businesscoach helpt je bij deze groei. En om beperkende gedachten te doorbreken en te veranderen. Komen er daarna nieuwe uitdagingen op je pad? Ook dan is je coach de ideale hulp bij eigen bedrijf starten.  

Voordelen van het inschakelen van een business coach

Er zitten verschillende voordelen vast aan het inschakelen van een business coach, vooral bij een eigen bedrijf starten. Ik neem ze hieronder met je door: 

✅ Een businesscoach helpt je bij het maken van een plan van aanpak;

✅ Je bespaart veel tijd en geld, want iemand wijst je de goede kant op;

✅ Je hebt een sparringpartner die je helpt op het moment dat je vastloopt;

✅ Op momenten van onzekerheid heb je iemand die je erdoorheen helpt; 

✅ Een businesscoach helpt je met timemanagement, zodat je nog meer tijd over houdt;

✅ Een business coach staat naast je op de momenten van tegenslag en helpt je er doorheen;

✅ Ook viert hij of zij de successen met je en laat je inzien hoe ver je al gekomen bent;

✅ Verder helpt hij of zij je bij je beperkende overtuigingen door deze te doorzien en ze een positieve draai te geven.

Een business coach kiezen

Hoe kies je nu een goede business coach? In deze tijd is het lastig om een goede bedrijfscoach te kiezen, want heel eerlijk: zulke coaches lijken als paddenstoelen uit de grond te schieten. Daarom is het goed om te kijken naar wat een business coach zelf al bereikt heeft. Iemand die zelf een bedrijf draaiende heeft gehouden, weet natuurlijk veel meer dan een net startende coach die uit loondienst komt. Daarnaast is het belangrijk om te kijken of iemand bij je past. Dus ga vooral een gesprek aan en kijk goed naar de website, blog en social mediakanalen. Komt iemand betrouwbaar over? Krijg je een goed gevoel bij deze persoon?

De kosten

Een coach inschakelen kost altijd geld. Het is vaak niet goedkoop, maar waardevolle adviezen zijn nu eenmaal kostbaar. Wil je een sessie met een business coach boeken, dan kost dit rond de €100 per keer. Maar als je denkt aan alle keuzes die je moet maken, beperkende gedachtes die je moet overwinnen, bedenken hoe je aan klanten komt en uitzoeken hoe het werkt met de administratie en boekhouding… Voorkom dat je als ondernemer bevriest of de verkeerde keuzes maakt. Een business coach helpt je op alle vlakken en is een echte support. Het resultaat is dat je meer kunt focussen op waar je goed in bent en op wat je echt leuk vindt! 

Business coach Ingo van Driel 

Mijn naam is Ingo van Driel en ik ben business coach. Ik help je op weg om de eerste stappen te zetten in het ondernemerschap. Sinds 2006 sta ik ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. De afgelopen 20 jaar heb ik veel bedrijven gezien, opgezet en veel ondernemers geholpen met het opzetten van hun eigen bedrijven. Ondernemen is mijn passie; sinds jongs af aan ben ik bezig met dingen inkopen en dan verkopen. Het zit dus echt in mijn bloed!

Mijn kennis en ervaring zet ik nu in om anderen te helpen. Ik help jou ook graag met de start van je onderneming, want ik kan me zo voorstellen dat er veel op je af komt. Ik help je graag bij het schrijven van een ondernemingsplan of het vinden van klanten, je eigen blokkades te doorbreken en ondernemingsvaardigheden te ontwikkelen. Neem gerust contact met mij op!

Wil je mijn hulp bij een eigen bedrijf starten?

Ben je een startende ondernemer en heb je hulp nodig? Ik help je graag om te focussen op de hoofdzaken en om alles goed op te zetten. Om een voorproefje te krijgen, kun je alvast deze gratis checklist downloaden voor startende ondernemers. Door je naam en e-mailadres achter te laten, ontvang je de checklist gelijk in je mailbox. En daar blijft het niet bij: daarna ontvang je meer gratis tips die je helpen om je onderneming te laten groeien!

Meest gestelde vragen over een eigen bedrijf starten 

Heb je nog vragen over het starten van een eigen bedrijf? Lees de meest gestelde vragen hieronder of laat zelf een reactie achter met jouw vraag. Ik beantwoord deze natuurlijk graag.

1. Is het mogelijk om zomaar een eigen bedrijf te beginnen? 

Het is mogelijk om zomaar een eigen bedrijf te starten, want je hebt in veel gevallen geen toestemming van iemand nodig. Het is wel afhankelijk van de branche waarin je wilt werken. Een horecazaak of detailhandel is lastig te beginnen vanuit huis. Maar een beroep in de dienstverlenende sector is wel gemakkelijk om te starten vanuit huis. 

2. Hoe start je een eigen bedrijf zonder eigen geld?

Een eigen bedrijf starten zonder eigen geld is mogelijk. Je hebt vaak alleen geld nodig om je in te schrijven bij een Kamer van Koophandel. Dit kost je €50. Daarna kan je bij de bank of je netwerk aankloppen voor een lening. Het is natuurlijk ook mogelijk zonder startkapitaal een bedrijf te starten. Maar uit ervaring weet ik dat het fijn is om een business coach in te schakelen bij de start. Samen kom je namelijk verder. En ondernemersvaardigheden moet je leren. Het is jammer als je in de eerste 5 jaar al moet stoppen met je bedrijf, omdat je niet weet hoe je aan klanten komt. Een coach helpt je hierbij. 

3. Welk bedrijf moet ik opstarten? 

Dat bepaal je zelf. Vaak heb je als ondernemer veel eigen bedrijf ideeën en wil je alles tegelijk. Maar maak hier een keuze in en volg je gevoel. Kijk naar waar jij goed in bent. En waar jij mensen mee wilt helpen. Voor de ene ondernemer is dit een baan als life coach en voor de ander is dit een carrière als tekstschrijver. Vind je het lastig om een keuze te maken? Schakel dan eens iemand in die met je meedenkt, zoals een coach. Die kijkt hier anders naar en helpt je blokkades te doorbreken. Je mag mijn hulp hiervoor natuurlijk ook inschakelen!

Artikel uit de categorie:
Eigen bedrijf starten

0 Reacties op "Eigen bedrijf starten met een business coach? Ik help je!"

Geef een reactie op dit artikel

© 2024 Oogvoorondernemers. - Powered by Maatos