• Log in
  • 0

    Geen producten in je winkelmand.

Business coach inschakelen: noodzaak voor elke ondernemer!

ingovandriel
  | 
4 maart 2022

Net gestart als zzp’er of ben je juist een ondernemer die toe is aan de volgende stap? Wanneer je een eigen bedrijf hebt, kom je voor vele keuzes te staan. Keuzes die waarschijnlijk helemaal niets met je echte werkzaamheden te maken hebben. Je bent goed in je vak, maar nu moet je ook denken aan de groei van je onderneming. Dit kan best overweldigend zijn. Een business coach helpt starters bij het opzetten van hun bedrijf en is voor ervaren ondernemers dé motivator om te groeien. Lees hier meer.

Waarom business coaching?

Er is geen standaard succesformule om een bedrijf op te zetten. Elke ondernemer heeft namelijk zijn eigen vakgebied en een unieke aanpak. Begeleiding van een ervaren bedrijfscoach helpt je om het beste uit jezelf en je onderneming te halen. Meteen bij de start of juist als je al een tijdje bezig bent.

Wat is business coaching precies?

Business coaching is het ondersteunen van je bedrijf door het inhuren van een zakelijke partner. Het opzetten van een ondernemingsplan, hoe je je product of dienst in de markt zet, welke doelen je gaat stellen…  Een business coach is er om te helpen met alle aspecten van je onderneming. Dus wil jij groeien als ondernemer? Wil je beter in kaart brengen welke kansen er voor jou zijn en toewerken naar je business goals? Start dan met business coaching!

Ik ben graag jouw business coach!

Wil je graag een business coach inschakelen? Dan hoef je niet verder te zoeken. Ik kan je als business coach namelijk helpen! Ik ben Ingo van Driel: ervaren business coach en ondernemer. Ik help beginnende ondernemers bij het opzetten van een eigen bedrijf. Waar moet je zoal op letten? Hoe kan je succes bereiken en welke tools heb je nodig? Ik heb het de afgelopen 20 jaar bij veel bedrijven mogen meemaken. Daarnaast heb ik zowel bedrijven als ondernemers geadviseerd en geholpen, waardoor zij een goede start hebben gemaakt.

Een boost voor jouw bedrijf

Wanneer je begint met ondernemen komt er veel op je af. Je bent bezig met je bedrijf opzetten, je schrijft een ondernemingsplan én je werkt aan je marketing. Misschien kan je zelfs al met je eerste opdrachten aan de slag. Maar hoe combineer je het allemaal? Je zorgt er allereerst voor dat je niet al je energie in opdrachten steekt. Als je opdracht afgerond is en je hebt niets aan marketing gedaan, dan zit je daarna zonder werk. Maar als je te veel tijd kwijt bent aan het managen van je onderneming, verlies je de motivatie om je core business uit te voeren.

Kortom: je hebt balans nodig. Met een business coach als persoonlijke mentor krijg je rust in je bedrijfsvoering en in je hoofd. Hij of zij helpt je beter zicht te krijgen op hoe je je marketing effectiever inzet. De business coach begeleidt je bij het formuleren van haalbare doelstellingen en biedt tips, zodat je het overzicht behoudt. Niet alleen bij het beginnen als zzp’er is dat nodig, maar ook wanneer je je bedrijf op de lange termijn gezond wilt houden. Er zijn talloze voorbeelden van eenmanszaken waar wel keihard gewerkt wordt, maar waar totaal geen grip is op de financiën en men het hoofd maar net boven water houdt.

Business coaching is dé manier om goed van start te gaan en vervolgens je bedrijf te laten groeien op een manier die bij jou past. Ik leer je tijdens de coaching momenten namelijk ook hoe je op de lange termijn aan de waarde van je bedrijf werkt.

Hoe ik als business coach ondernemers help beter te worden in hun vakgebied

Waar wil jij het liefst je uren aan besteden? Aan het organiseren van je bedrijf of het daadwerkelijk uitvoeren van je core business? Ik denk dat laatste. Met een business coach is dat precies wat je bereikt. Door goede begeleiding op het gebied van bedrijfsvoering, kan jij meer tijd en energie steken in dat waar jij goed in bent. Het gevolg? Je doet nog meer ervaring op en je krijgt extra motivatie, omdat je weet waar je het voor doet. Zo houd je genoeg energie over om aan de slag te gaan met het volgende onderdeel van je bedrijf!

Een business coach online programma

De basis van jouw bedrijf is natuurlijk het product dat of de dienst die jij aanbiedt. Maar daaromheen zitten nog zakelijke, financiële en marketing aspecten. Ik help je graag op weg naar een succesvolle toekomst met je bedrijf. Daarom bied ik je de kans om mij als business coach online in te schakelen, met een praktische cursus voor ondernemers. In mijn videocursus heb ik al mijn kennis gebundeld over wat je wel en juist niet moet doen als startende ondernemer. Ik geef je waardevolle tips, leer je alle ins en outs over het stevig neerzetten van je businessplan én je leert alles over online geld verdienen.

De business coach opleiding tot topondernemer!

Meer weten over mijn business coach opleiding tot topondernemer? Ik vertel je graag alles over mijn videocursus. Deze cursus kun je online volgen, waarin je alles leert over het opzetten van jouw bedrijf. Waar moet je aan denken bij de inschrijving bij de Kamer van Koophandel? Hoe maak je een goed ondernemingsplan? Welke juridische zaken moet je regelen? In 13 video’s komen alle facetten van het ondernemerschap aan bod. Ik bespreek onder andere deze onderwerpen:

✅ Marketing;
✅ Sales;
✅ Juridische zaken;
✅ Facilitaire diensten;
✅ ICT;
✅ Financiële boekhouding.

Wat een business coach startende ondernemers kan leren

Business coaching voor startende ondernemers is helaas vaak iets dat niet op tijd wordt ingezet. Soms vanwege het prijskaartje, maar vaak ook omdat mensen er nog geen idee van hebben. Zij weten nog niet waar zij allemaal aan moeten denken bij het runnen van een bedrijf. Veel starters schrijven zich in bij de KvK en beginnen gewoon met een opdracht.

Wanneer ik als business coach startende ondernemers help, zorg ik ervoor dat zij eerst goed in kaart brengen wat ze willen bereiken met hun onderneming. Dit zijn trouwens inzichten die ook ervaren ondernemers goed kunnen gebruiken. Een goed begin is het halve werk, natuurlijk. Het is namelijk makkelijker om direct goed van start te gaan dan dat je later moet bijsturen. Ook besteed ik aandacht aan het creëren van balans in de onderneming: zowel de bedrijfsvoering als de core business zijn belangrijk.

De voordelen van een business coach inhuren

Benieuwd naar de voordelen van een business coach? Dit zijn de redenen om mij als business coach in te schakelen:Je hoeft niet zelf opnieuw het wiel uit te vinden;

✅ Ik ben jouw sparringpartner, aan wie je al je vragen over je bedrijf kunt stellen;
✅ Advies op maat van een ervaringsdeskundige (ik zit al 20 jaar in het vak);
✅ Overzicht creëren en duidelijke doelen stellen die haalbaar zijn;
✅ Je bedrijf inrichten, precies zoals jij het wil;
✅ Een goede coach verdient zichzelf binnen korte tijd terug.

Laten we samenwerken!

Wil jij mijn hulp als business coach? Of wil je even bespreken wat de mogelijkheden zijn? Ik kijk ernaar uit om kennis met je te maken. Neem gerust contact met mij op!

Meest gestelde vragen

Je weet nu wat een business coach doet en wat ik als business coach voor jou kan betekenen. Heb je toch nog vragen over business coaching? Ik heb de meest gestelde vragen hieronder voor je uitgelicht. Staat jouw vraag er niet tussen? Laat dan een reactie achter.

1. Is er ook een business coach voor coaches?

Het klinkt misschien dubbelop, maar dit is zeker het geval. Wist je dat ook de beste business coaches zelf een business coach hebben? Wanneer je zelf coach bent, ken je de waarde van het hebben van een ander perspectief. Daarom is het ideaal om een andere coach als klankbord te hebben. Ondernemers zijn namelijk nooit uitgeleerd!

2. Wat kost een business coach?

Zoals met alles in je bedrijf, zal je moeten investeren om te kunnen groeien. Het inschakelen van een business coach valt hier ook onder. Toch moet je niet onderschatten wat het je uiteindelijk zal opleveren. Als ondernemer maak je met een coach betere keuzes, kan je sneller van start én hoef je niet alles zelf uit te zoeken. Dit scheelt je ontzettend veel tijd. Tijd die je in je core business kunt steken!

Voor een sessie met een gemiddelde business coach is een tarief tussen € 80,- en € 150,- niet ongewoon. Ondernemers die deze investering doen, merken dit direct in de manier waarop ze hun bedrijf runnen. Ze hebben een duidelijk pad voor zich en wanneer ze vragen hebben, is er een ervaren sparringpartner beschikbaar die hen meteen verder helpt.

3. Welke business coach zzp past bij mij?

Wanneer je op zoek bent naar een business coach zzp om jou als zelfstandige op weg te helpen, zit je hier goed. Een business coach is er echt niet alleen om eigenaren van grote bedrijven te trainen. Ik richt me juist graag op starters (maar ook op ondernemers die al even meedraaien). Ik heb als business coach zzp coachees begeleid uit diverse vakgebieden. Neem gerust contact met mij op als je meer wilt weten!

Artikel uit de categorie:
Eigen bedrijf starten

0 Reacties op "Business coach inschakelen: noodzaak voor elke ondernemer!"

Geef een reactie op dit artikel

© 2024 Oogvoorondernemers. - Powered by Maatos