• Log in
  • 0

    Geen producten in je winkelmand.

Budget coach voor ondernemers: een slimme keuze voor je bedrijf!

ingovandriel
  | 
28 juni 2022

Het ondernemerschap brengt vele uitdagingen met zich mee. Hoewel je eigen bedrijf runnen ontzettend leuk is, komt er veel bij kijken naast je dagelijkse werkzaamheden. Zo moet bijvoorbeeld ook de financiële administratie op orde zijn en het is handig om een financieel toekomstplan te hebben. Wat daarbij onmisbaar is, is een plan om te budgetteren. Een budget coach die gespecialiseerd is in het ondernemerschap kan je hierbij verder helpen. Ik vertel je er graag meer over!

Wat betekent budgetteren?

Je denkt er misschien al over na om een budget coach in te schakelen om je te ondersteunen bij het budgetteren, maar wat betekent budgetteren eigenlijk? Met budgetteren voor je onderneming stem je de inkomsten en uitgaven van je bedrijf op elkaar af. Dit is verstandig voor zowel de korte als lange termijn. Door je ondernemerssituatie in kaart te brengen met behulp van een budget coach, krijg je inzicht in je financiën en kan je doelen stellen.

Waarom budgetteren een goed idee is voor ondernemers 

Waarom budgetteren als ondernemer? Het is belangrijk om de financiële kant van je bedrijf en je privéleven onder controle te hebben. Zo kan je namelijk vooruit plannen, weet je welke kosten eraan komen en waar je voor moet sparen. Genoeg mensen hebben zowel privé als zakelijk geen grip op hun geldstromen. Het gevolg? Zij hebben geen idee waar het geld allemaal naartoe gaat, ervaren minder kansen om te groeien met hun onderneming en krijgen uiteindelijk minder vermogen. Ook kunnen serieuze geldzorgen ontstaan en een ondernemer kan natuurlijk geen extra stress gebruiken. 

Er zijn veel ondernemers die vastlopen op het financiële deel van het ondernemen. Dan gaat het er niet per se om of zij genoeg omzet realiseren, maar vooral of zij een gedegen plan kunnen maken. Met een budget coach krijg je hulp om zelf aan de slag te gaan met de geldstromen in je onderneming. 

Wat is een budget coach?

Voor je besluit of een budget coach iets voor je is, wil je eerst weten wat een budget coach precies is. Een budget coach helpt je met het verkrijgen van inzicht in je persoonlijke en professionele financiële stand van zaken. Wanneer duidelijk is wat de huidige status is, kan je ook kijken naar je financiële doelen. Wat er nodig is om van de huidige situatie naar je uiteindelijke doelen te komen, dat is waar een budget coach in gespecialiseerd is. Hij of zij stelt samen met jou een budgetplan op, zodat meteen duidelijk is waar het geld naartoe gaat.  Het uiteindelijk doel is om financiële zelfredzaamheid te bereiken, zodat je die coach helemaal niet meer nodig hebt.

Als ondernemer zijn er een aantal hele goede redenen om een budget coach te benaderen. De beste redenen?

✅ Een budget coach heeft ervaring met budget coaching voor verschillende soorten bedrijven;
✅ Je krijgt hulp bij het maken van een toekomstplan voor je onderneming;
✅ Je coach is ook je sparringpartner bij het bepalen van je doelen en stimuleert je om verder te kijken;
✅ Door deskundig budget advies, verbetert een budget coach je financiële positie;
✅ Je verbetert je financieel management voor nu en de rest van je ondernemersleven!

Hoe word je budget coach?

Een budget coach heeft vaak een budgetcoach opleiding gedaan om een stevige basis te creëren. Wat per budget coach echter verschillend is, is de mate van specialisatie op een bepaald gebied en de methodes die zij gebruiken. Een budgetcoach opleiding kan bijvoorbeeld gericht zijn op het gebruiken van een online financieel overzicht, waarmee de budget coach je dan leert werken. Een andere mogelijkheid is juist dat de budget coach eerst kijkt naar jouw specifieke situatie en aan de hand daarvan een aanpak ontwikkelt die het beste werkt.

Wat een budget coach allemaal moet kunnen, vind je bijvoorbeeld terug in een budgetcoach vacature. Het hangt namelijk wel af van het soort organisatie waar een budget coach voor nodig is, wat de werkzaamheden zullen zijn. Als jij zelf een freelance budget coach inhuurt, heb je waarschijnlijk persoonlijke eisen. Een budgetcoach vacature is wat dat betreft toch meer ingericht op schuldhulpverlening. Voor een freelance budget coach ligt de nadruk meer op het assisteren van ondernemers en mensen die hun vermogen goed willen beheren.

Wanneer een budget coach inschakelen? 

Wanneer je een budget coach moet inschakelen op aanraden van een kredietverstrekker of hypotheekverstrekker, dan is dit vaak omdat je moeite hebt om je maandelijkse schulden te betalen. Het is echter ook aan te raden om met een budget coach af te spreken als je start met je bedrijf of wanneer je groei doormaakt in je onderneming. 

Een budget coach is namelijk helemaal niet alleen inzetbaar als het al te laat is. Je kunt zijn of haar ondersteuning juist gebruiken om een gezonde financiële positie te verkrijgen als je het net even te druk krijgt. En om het administratieve overzicht te behouden. Waar je een budget coach vindt? Een budgetcoach zzp werkt vaak online, dus dan maakt het niet uit of je een specifieke budgetcoach Nederland (zoals een budgetcoach Zeeland) zoekt. De locatie is hierbij minder van belang.

Budget coach voordelen

Wil je weten wat de voordelen van een budget coach zijn? Hieronder zie je welke voordelen je ervaart wanneer je de stap zet om de financiële kant van je onderneming op orde te (laten) brengen:

✅ Het houdt je bedrijf financieel gezond;
✅ Overzicht in je inkomsten en uitgaven;
✅ Je ondernemersdoelen behalen;
✅ Plannen maken voor de lange termijn;
✅ Groeien in het ondernemerschap.

Wat kost een budgetcoach?

Het lijkt misschien wat tegenstrijdig om een budget coach in te huren, omdat dit toch ook weer geld kost. Maar wat kost een budgetcoach eigenlijk? Omdat een budgetcoach op zzp basis werkt, heb je meestal te maken met een uurtarief wanneer het gaat om de budgetcoach kosten. Dit tarief ligt tussen de € 50 en €100 per uur, waarbij je vaak vooraf al weet hoeveel sessies er nodig zijn om je vooruit te helpen. 

Ook bieden budget coaches vaak een volledig pakket aan. Je bent dan voordeliger uit en weet precies wat er aan het eind van het traject staat. Richten jullie je bijvoorbeeld op een budgetplan voor de komende jaren of een pensioenplan? 

Of je met die kosten de budgetcoach hulp weer teniet doet? Dat denk ik niet, want je krijgt voor de lange termijn een uitgewerkt plan en meer inzicht in hoe je zelf de zaken aanpakt. Dat is uiteindelijk veel meer geld waard. 

Budget coach alternatief: de videocursus voor ondernemers

Als een budgetcoach zzp en ondernemers kan begeleiden, dan zit je goed. Maar zit je er niet op te wachten om flink wat geld uit te geven aan een langdurig traject met een coach? Misschien ben je gewoon nog niet klaar voor het inhuren van een budget coach, omdat je net gestart bent met je bedrijf. Zorg er dan voor dat je toch vooruit gaat met onze videocursus! Daar leer je over alles wat komt kijken bij het ondernemerschap, waaronder het regelen van de financiële kant van je onderneming:

  • Marketing;
  • Sales;
  • Ondernemen;
  • Juridische zaken;
  • Facilitaire diensten;
  • ICT;
  • Financiële boekhouding.

Ben jij ondernemer en laat je kansen liggen omdat je er simpelweg de tijd of expertise niet voor in huis hebt? Ben je net begonnen en loopt je bedrijf wel, maar raak je het overzicht kwijt omdat je zowel je ondernemerstaken als je reguliere werkzaamheden moet combineren? Dan is deze videocursus precies wat jij nodig hebt om vooruit te komen. 

Als ervaren ondernemer, business coach en investeerder, help ik – Ingo van Driel – je bij het neerzetten van een goede basis. En je krijgt zelfs een template om eenvoudig je eigen businessplan op te zetten. In 13 video’s leer je alle ins en outs van het ondernemen en krijg je toegang tot diverse webinars. Ook ontvang je regelmatig bonusvideo’s op het gebied van juridisch en financieel advies. 

Meest gestelde vragen over de budget coach

Heb je nog vragen over wat een budget coach voor jou kan betekenen? Of ben je benieuwd of je al goed geholpen bent met de videocursus? Hieronder vind je de meest gestelde vragen.

1. Hoe werkt een budgetcoach?

Een budgetcoach stelt niet alleen een budgetplan op, maar zorgt voor het hele plaatje. Alle administratie wordt georganiseerd, zodat er echt inzicht ontstaat in de huidige situatie en wat voor kosten er spelen. Daarna is het vaststellen van doelen belangrijk. Wil je maandelijks geld opzij zetten voor je pensioen? Dan helpt je budget coach een plan te maken en kijkt hij/zij samen met jou naar hoe je dit kunt behalen.

2. Is een budgetcoach niet alleen voor als je ernstige schulden hebt?

Nee, een budget coach is niet alleen nodig bij schulden. Als jij vooruit wilt denken en je bedrijf graag gezond wilt houden, dan is een bedrijfsgerichte budget coach echt geen overbodige luxe. We kunnen per slot van rekening niet allemaal financieel specialisten zijn, dus het is heel mooi als je hier ondersteuning bij krijgt. 

3. Hoe helpt de videocursus met het maken van een budget plan?

In de videocursus leer je hoe je een stevige basis legt voor je onderneming, waarbij financiële stabiliteit een belangrijke rol speelt. Door een helder financieel overzicht te maken bij het starten van je bedrijf, zorg je meteen voor een goed begin. Succes!

Artikel uit de categorie:
Eigen bedrijf starten

0 Reacties op "Budget coach voor ondernemers: een slimme keuze voor je bedrijf!"

Geef een reactie op dit artikel

© 2024 Oogvoorondernemers. - Powered by Maatos