• Log in
  • 0

    Geen producten in je winkelmand.

Kies het beste boekhoudprogramma zzp met deze vergelijken!

ingovandriel
  | 
3 oktober 2022

Een boekhoudprogramma gebruiken maakt het leven van een ondernemer zoveel makkelijker. Door een boekhoudprogramma te gebruiken, heb je zelf inzichtelijk wat je bedrijfsresultaten zijn. Ook controleer je veel makkelijker of je wel het juiste uurtarief vraagt of genoeg klanten hebt. Als je zelf je boekhouding doet met behulp van goede boekhoudsoftware, dan heb je alles in eigen beheer. Zonder dat je vanaf nul hoeft te beginnen met een leeg Excel-bestand! Maar wat is nu het beste boekhoudprogramma voor jouw onderneming? Dat ontdek je dankzij de Daisycon vergelijker!

Wat is het beste boekhoudprogramma?

Je zal je misschien afvragen of het maken van een vergelijking tussen verschillende soorten boekhoudsoftware nodig is. De boekhouding is toch hetzelfde voor iedereen? Het klopt dat het bijhouden van inkomsten en uitgaven over het algemeen voor iedereen op hetzelfde neerkomt. Maar laat je je als tekstschrijver inhuren? Dan is je boekhouding totaal anders dan die van een webshopeigenaar voor huisdierbenodigdheden. Omdat elke ondernemer anders is, zijn er ook andere elementen die belangrijk zijn. Als je een boekhoudprogramma kan vinden dat daarop aansluit, heb je het beste boekhoudprogramma voor jouw onderneming te pakken. En daar streven we natuurlijk naar!

Hoe boekhoudprogramma’s vergelijken?

De Daisycon vergelijker zorgt ervoor dat de verschillende modules van boekhoudsoftware inzichtelijk zijn. Zo kan je eenvoudig aanklikken welke functionaliteiten je nodig hebt. Je las het hierboven al: de boekhouding kent veel verschillende elementen en voor elke ondernemer is het weer anders. Boekhoudsoftware vergelijken doe je dan ook op basis van een aantal onderdelen. Hier licht ik deze onderdelen toe, zodat je een beter beeld hebt van de manieren waarop je boekhouding vormgegeven kan worden. Vergelijken gaat zo namelijk veel beter!

Type software

Bij het type boekhoudsoftware gaat het om wat het programma precies voor je onderneming doet. Is het puur een boekhoudprogramma of kan je er ook direct de facturering mee regelen? Of gaat het misschien alleen om de uitdraai van facturen en is de rest bijzaak? Bedenk van tevoren wat je nodig hebt voor je bedrijf en je weet al snel welk type sofware je moet kiezen.

Soort bedrijf

Wat voor soort bedrijf heb je en sluit de software daarop aan? Als startende freelancer die langdurige online opdrachten vanuit huis verricht, heb je echt niet zo’n uitgebreid pakket nodig als een zelfstandige garage-eigenaar met verschillende bedrijfsonderdelen en veel verschillende klanten. Beoordeel hoe groot de administratie is en je vergelijkt eenvoudig de boekhoudprogramma’s die passen bij je werkzaamheden.

Aantal gebruikers

Het aantal gebruikers dat mogelijk is, is een belangrijk punt bij de boekhouding. Als jij de enige persoon bent die erbij moet kunnen en ermee aan de slag gaat, dan ben je veel goedkoper uit dan wanneer je een programma wilt dat toegang biedt aan een hele groep mensen.

Kosten

De prijs van de software is natuurlijk ook een belangrijke factor. Hoeveel wil je eraan kwijt zijn en betaal je liever per maand of per jaar? Soms zijn er gratis pakketten of een gratis periode beschikbaar.

Mogelijkheden

De hoeveelheid opties die een boekhoudprogramma biedt, is wat het onderscheid maakt. Sommige programma’s zijn heel uitgebreid, terwijl anderen alleen de basis bieden en niets meer dan dat. Wat heb jij nodig voor je bedrijf? Denk daar goed over na. Hieronder staan enkele suggesties.

App

Wil je graag tussendoor je administratie kunnen bijwerken? Dan is een app heel handig, want dan vul je vanaf je telefoon zo de nieuwste gegevens in. 

Factureren

Automatisch facturen genereren die je alleen nog maar hoeft te controleren voordat je ze uitstuurt? Sommige software doet dit voor je! Vooral handig als je dagelijks te maken hebt met het maken van facturen.

Bankkoppeling maken

Er is software die je kan koppelen aan je zakelijke rekening, zodat je zelf niet steeds de bedragen hoeft op te zoeken om handmatig in te voeren. Dit scheelt enorm veel tijd als in- en verkoop dagelijkse kost is in jouw bedrijf.

Belastingaangifte doen

Worstel je elke keer weer met de omzetbelasting? Dan is een overzicht voor de belastingaangifte precies wat je nodig hebt. Selecteer deze optie als je de volgende keer zonder frustratie je belastingzaken wil regelen.

Boekhouding uitbesteden

Wil je best zelf tijd besteden aan je boekhouding, maar besteed je de grootste en belangrijkste onderdelen het lieft uit aan een professional? Als je een boekhouder inzet, weet je met meer zekerheid dat de cijfers kloppen. Kies een programma waarbij je niet alleen zelf toegang hebt, maar waartoe je ook je boekhouder toegang kunt geven.

CRM

Met CRM heb je al je zakenrelaties bij elkaar, inclusief contactgegevens en voortgangsrapport. Handig, want zo weet je precies wat er gaande is bij leads, klanten en partners.

Handel en voorraad

Als je in de bedrijfsvoering te maken hebt met handel in producten en het bijhouden van voorraad, dan is het heel praktisch om dit mee te nemen in je boekhoudprogramma. Zo heb je alle informatie bij elkaar en weet je precies hoe het ervoor staat. 

Jaarverslagen

Geen losse jaarverslagen meer hoeven opmaken dankzij een boekhoudprogramma dat direct een jaaruitdraai verzorgt. Dat is nog eens handig! Zo voorkom je gedoe met het uitzoeken van de administratie aan het begin van elk boekjaar.

Kassasysteem

Sta je op beurzen, heb je een fysieke winkel of rekenen klanten direct bij je af? Dan is een kassasysteem onontbeerlijk. Koppel dit aan je boekhoudsysteem en de administratie wordt een stuk eenvoudiger.

Klantentoegang

Heb je een systeem waarbij klanten bijvoorbeeld hun eigen gegevens kunnen bijwerken? Dan is een beperkte klantentoegang nodig. Kies je boekhoudsysteem hier zorgvuldig op uit. Dan kan iedereen zonder problemen aan de slag.

Ledenadministratie

Verkoop je lidmaatschappen? Dan heb je een gedegen ledenadministratie nodig waarin je gegevens en betalingen bijhoudt. Niet alle boekhoudprogramma’s bieden deze optie, dus let hier goed op als het belangrijk is voor jouw onderneming.

Salarisadministratie

Als je werknemers in dienst hebt of freelancers inzet, zal je ook een salarisadministratie moeten bijhouden. Je komt dan al gauw uit bij een wat uitgebreider boekhoudprogramma.

Urenadministratie

Een belangrijk onderdeel van het ondernemerschap is bijhouden waar je je uren aan besteedt. Alleen zo kan je bepalen of je genoeg betaalt krijgt voor wat je levert. Een urenadministratie is dan ook geen overbodige luxe. 

Webshop koppeling

Heb je een webshop? Als je deze direct aan je administratie kan koppelen scheelt dat enorm in de administratieve taken. Eenvoudig en snel worden de gegevens ingevoerd, zodat je niet met twee losse systemen hoeft te werken.

Vergelijk zelf!

De 18 boekhoudprogramma aanbieders op een rij!

Een boekhoudprogramma zzp dat bij je past, vind je via de Daisycon vergelijker. De beste boekhoudprogramma’s zijn daarin opgenomen. Je weet dus zeker dat je kwalitatieve software te pakken hebt. De vergelijker is echt bedoeld om ervoor te zorgen dat je het programma vindt dat vervolgens het beste bij je onderneming past. Alle programma’s die zijn opgenomen in de vergelijker vind je hieronder in het boekhoudprogramma’s overzicht. Daar licht ik ze even kort toe. Verschillende software als boekhouder vergelijken was nog nooit zo makkelijk!

1. Bunni

Bunni zorgt ervoor dat mensen zonder financiële achtergrond hun eigen administratie kunnen regelen. Het boekhoudprogramma is gemaakt door ondernemers, voor ondernemers. De software werkt intuïtief en test elke functie uitgebreid uit op echte zzp’ers zoals jij. 

2. Debiteurnet

Debiteurnet is een factuurmodule die je controle geeft over de volledige flow van facturatie en incasso. Je combineert facturen en incasso in één pakket en zorgt zo voor een gezonde cashflow.

3. DigiBTW

DigiBTW maakt facturatie en administratie makkelijk en biedt alles wat een zzp’er nodig heeft voor de boekhouding. Je doet zelf makkelijk je aangifte dankzij de koppeling met de Belastingdienst én je aftrekposten worden automatisch berekend. 

4. e-Boekhouden

Administratiesoftware voor boekhouding, facturering en voorraadbeheer met een koppeling aan je webshop: e-Boekhouden heeft het allemaal. e-boekhouden heeft ook de optie om 15 maanden gratis gebruik te maken van de software als je een startende zzp’er bent. Maak daar dus gebruik van!

5. Exact

Met Exact kan je online boekhouden met zelflerende software. Dat betekent dat het programma steeds meer taken automatiseert en van je overneemt, zodat je gigantisch veel tijd bespaart. Die tijd kan je natuurlijk weer in je onderneming steken, zodat je blijft groeien!

6. Fenna

Fenna is eenvoudig en betrouwbaar en daarom de perfecte software voor beginners. Je gegevens zijn altijd veilig en het werkt deels automatisch. Zo wordt er automatisch btw geboekt, neemt het programma je bankafschriften mee én krijg je een reminder voor verschillende deadlines. 

7. Ficsus

Met Ficsus start je direct zonder enige boekhoudkennis, omdat het programma je door de stappen heen loodst. De klantenservice is ook dagelijks bereikbaar. Dus mocht je toch vastlopen, dan sta je er niet alleen voor. Met de ruime proefperiode van 35 dagen kom je er snel achter of deze software bij jou en je bedrijf past.

8. Gripp

Gripp biedt efficiënte en gestroomlijnde bedrijfsprocessen. Omdat je minder fouten maakt dankzij het systeem, heb je meer werkplezier en kan je sneller en verantwoord groeien. Gripp legt de focus op data gedreven ondernemen, waarbij je je data natuurlijk eenvoudig uit dit boekhoudsysteem haalt.

9. InformerOnline

Met InformerOnline heb je altijd en overal inzicht in jouw administratie. Met razendsnel en veilig factureren, een automatische verwerking van banktransacties, het snel regelen van je btw-aangifte en een realtime financieel overzicht, heb jij je administratie altijd onder controle.

10. Jortt

Jortt is een online boekhoudprogramma dat belooft dat je nog geen 10 minuten per maand aan je administratie hoeft te besteden. Het is gemakkelijk in gebruik en je krijgt persoonlijke support wanneer je vastloopt. Het programma automatiseert je boekhouding, zodat je rust en inzicht krijgt.

11. MoneyMonk

MoneyMonk is een eenvoudig online boekhoudprogramma voor zzp’ers. Je krijgt zicht op je financiën met facturen, uren, ritten en bonnetjes die je direct invoert. Je werkt hierin eventueel handig samen met je boekhouder en krijgt een gratis persoonlijke opstartservice.

12. Myfinance

Boekhouden is gemakkelijk en voordelig met Myfinance. Daarom is het ideaal voor de startende ondernemer en zzp’er. Je kan er snel online facturen mee verzenden en de btw-aangifte staat elk kwartaal voor je klaar. Eenvoudig en foutloos!

13. Reeleezee

Reeleezee is een compleet pakket dat gericht is op zzp’ers en MKB’ers. Je bespaart tijd en hebt controle over je eigen boekhouding. Je kan namelijk eenvoudig zelf boekhouden zonder dat je specifieke kennis hoeft te hebben.

14. Rompslomp

Met Rompslomp maak je onbeperkt facturen, zorg je ervoor dat je huisstijl is doorgevoerd in je administratie, krijg je een handige PDF export en nog veel meer. Verstuur bijvoorbeeld automatisch herinneringen en print een pakbon met één druk op de knop. Rompslomp kan je direct gratis uitproberen met een 30-daags proefabonnement.

15. Silvasoft

Silvasoft is enorm uitgebreide bedrijfssoftware voor ondernemers. Het heeft een modulaire opbouw, wat betekent dat je kan starten met de meest eenvoudige opzet en dat het programma met je meegroeit als je bedrijf meer werknemers krijgt of ingewikkelder wordt qua bedrijfsvoering. Dat is nog eens vooruit denken!

16. Snelstart

Makkelijk boekhouden doe je met Snelstart, omdat het zich richt op het verminderen van de tijd die je aan je administratie kwijt bent. Van startende ondernemers tot complexe administratie van groeiende bedrijven: het financiële dashboard geeft je veel opties en een helder overzicht. 

17. Tellow

Tellow is een gebruiksvriendelijke boekhoudtool waarin je je aangiftes, facturen en boekhouding makkelijk zelf regelt. Omdat de administratie zo simpel is ingericht, houd je meer tijd over om als ondernemer aan de slag te zijn.

18. Visma

De basis van je bedrijf is een betrouwbare, financiële administratie. En dat is precies wat Visma aanbiedt. Zo kan je snel en eenvoudig boekhouden en weet je precies wat de status is van je onderneming. Op basis daarvan maak je de juiste keuzes en behaal je optimale bedrijfsresultaten! Visma levert tijdwinst, gebruiksgemak, inzicht en functionaliteitskoppelingen. 

Hoe werkt online boekhoudprogramma’s vergelijken?

Je hebt nu het enorme overzicht voor je kiezen gekregen. Maar online boekhoudprogramma’s vergelijken is ontzettend makkelijk met de Daisycon vergelijker. Je voert in wat jouw onderneming nodig heeft en je krijgt direct een overzicht van aanbieders die daaraan voldoen. Vervolgens kan je per aanbieder meer informatie lezen. Mijn tip is om ook te kijken naar de mogelijkheid om de software gratis uit te proberen voor een bepaalde periode. Dan kan je zonder kosten testen of het voor je werkt.

Boekhoudprogramma voordelen

Heb je eenmaal het meest passende boekhoudprogramma gevonden voor jouw onderneming? Dan zal je er direct voordelen van ondervinden. En dit worden er alleen maar meer naarmate je langer bezig bent met je bedrijf. Denk aan:

  • Overzicht van je administratie;
  • Gemakkelijk een jaarrekening maken;
  • Aangifte inkomstenbelasting is makkelijker dan ooit;
  • Voldoe aan de eisen van de Belastingdienst;
  • Geen dure boekhouder inhuren;
  • Controle houden over alle onderdelen van je bedrijf.

Welk boekhoudprogramma is de beste match voor jou?

Artikel uit de categorie:
Financieel

0 Reacties op "Kies het beste boekhoudprogramma zzp met deze vergelijken!"

Geef een reactie op dit artikel

© 2024 Oogvoorondernemers. - Powered by Maatos