• Log in
  • 0

    Geen producten in je winkelmand.

Beveiligingsbedrijf inschakelen: geef inbrekers geen kans!

ingovandriel
  | 
26 oktober 2022

Het aantal woninginbraken is de afgelopen jaren ontzettend toegenomen. Dit komt doordat veel woningen en bedrijven niet goed beveiligd zijn door een beveiligingsbedrijf. Daardoor is het gemakkelijker voor de inbreker om binnen te komen. Gesloten ramen of deuren houden inbrekers ook niet meer tegen. Ze vinden vaak wel een manier om toch binnen te komen. Daarom is het belangrijk dat je je woning of bedrijf beter beveiligt. Maar hoe beveilig je je woning of bedrijf het beste? Welk beveiligingsbedrijf moet je kiezen? Wat zijn de voor- en nadelen van een alarmsysteem? Ik heb het allemaal voor je uitgezocht. Lees snel verder!

Waarom je bedrijf en woning beveiligen door een beveiligingsbedrijf?

Je ziet steeds vaker stickers van beveiligingsbedrijven op de ramen van huizen. Dit komt doordat ze het risico niet willen lopen dat een woning met waardevolle spullen wordt leeggehaald. Je huis beveiligen kan op verschillende manieren. Dit is noodzaak, want doe je dat niet, dan weten de inbrekers je vaak wel te vinden. Een alarmsysteem voor een woning is gemakkelijk aangekocht en installeer je ook eenvoudig. 

Vooral bij bedrijven is het noodzaak dat er bedrijfsbeveiliging is. Die hebben vaak meerdere computers staan met belangrijke documenten, die absoluut bewaard moeten blijven. Je schakelt hier al snel een beveiligingsbedrijf voor in. Zo’n bedrijf zorgt voor beveiliging van het bedrijfspand en hangt alarmsystemen en vaak ook camera’s op. Zo zorgt het voor de beste inbraakbeveiliging van een bedrijf. Vooral bedrijven schakelen namelijk een beveiligingsbedrijf in dat een totaalpakket aan alarmsystemen en camera’s aanbiedt. 

beveiligingsbedrijf

Het belang van beveiliging als je thuis werkt 

Tegenwoordig werken steeds meer mensen thuis. Deze trend is ingezet sinds Corona, maar veel bedrijven zien hier de voordelen van. Je hebt minder reistijd, bedrijven hoeven minder reiskosten te betalen en werknemers werken toch veel efficiënter en geconcentreerder. Maar een nadeel wat hier gelijk aan vast zit, is dat je als werknemer veel dure apparatuur thuis hebt staan. Daardoor is je huis direct een veel inbraakgevoeligere plek. 

Daarom is het dus belangrijk om gebruik te maken van een goed alarmsysteem, zodat je de computer of eventueel andere dure apparaten goed beschermt in je thuiskantoor. Hoe je dat doet? Hang bijvoorbeeld goede beveiligingscamera’s op herkenbare plekken waar inbrekers binnenkomen, zoals bij ramen en deuren. 

Je huis beveiligen, waar houdt je rekening mee? 

Je huis of bedrijf beveiligen kost veel tijd, energie en geld. Houd dus met verschillende dingen rekening, want het gaat niet alleen om een goed alarmsysteem of een goede beveiligingscamera aanschaffen. Zorg ook voor voldoende verlichting. Inbrekers houden er niet van om in het licht te staan, dus ze breken minder snel in wanneer de tuin of het huis verlicht is. 

Zorg daarnaast voor goede beveiligingssloten. Voor je deuren, maar ook voor je ramen. Hoe langer het inbreken duurt, des te kleiner de kans dat een inbreker doorzet. Zorg er toch ook voor dat je een goed alarmsysteem en camera’s hebt, die je in en om het huis hangt. Het idee dat zij gefilmd worden, schrikt inbrekers vaak ook af. De combinatie van deze voorzorgsmaatregelen werkt het beste.

Alarmsysteem van een beveiligingsbedrijf: de voordelen

Een alarmsysteem installeren heeft als grootste voordeel dat je meer beschermd bent tegen indringers. Als het alarm namelijk afgaat, dan word je gewaarschuwd. Daarnaast zitten er nog een hoop andere voordelen aan het installeren van een alarmsysteem in je huis of in je bedrijf. Ik neem ze hieronder met je door. 

✅Je bent beschermd tegen brand en tegen inbraak;
✅Een alarmsysteem direct koppelen met de alarmcentrale, zorgt ervoor dat je direct op de hoogte bent als er een inbraak bij je thuis of op kantoor wordt gepleegd. De politie wordt ook direct gebeld en kan daardoor meteen in actie komen;
✅ Een alarmsysteem is goed voor je gemoedstoestand en stresslevel. Je huis is ook beveiligd als je niet thuis bent, dus je hoeft je geen zorgen te maken; 
✅Als je je huis wilt verkopen, maakt een alarminstallatie indruk op mogelijke kopers van het huis;
✅Een alarmsysteem schrikt inbrekers af. Ze komen minder snel naar binnen en kiezen eerder voor een huis waar dit niet aanwezig is. 

Alarmsysteem bedrijf: de nadelen

Er zitten ook nadelen aan een alarmsysteem vast. Deze neem ik hieronder met je door:

❌Per ongeluk kan het alarmsysteem worden geactiveerd. Dit kan voor onrust en achterdocht zorgen;
❌Er zijn financiële kosten aan verbonden. Je betaalt voor de aanschaf, onderhoud en vaak ook voor een abonnement bij een alarmcentrale. Wil je een systeem met bedrading? Dan ben je nog meer geld kwijt voor de installatie;
❌Een alarminstallatie zorgt in eerste instantie voor gedoe, want het moet worden aangesloten. Als je zelf niet handig bent, dan schakel je hiervoor monteurs in die over de vloer komen. 

Na het lezen over het goed beveiligen van je woning en bedrijf én de voor- en nadelen van alarmsystemen, wil je misschien zelf ook zo’n systeem. Ik heb twee alarmsysteem aanbieders voor je onderzocht. Dit zijn Alarmed (specialist in beveiligingssystemen) en Hikvision (marktleider op het gebied van veiligheidsoplossingen). 

Alarmed is dé specialist in beveiligingssystemen 

Alarmed is een jong beveiligingsbedrijf dat al 7 jaar gespecialiseerd is in het aanleggen van smart home inbraakbeveiliging. Ze verkoopt inbraakbeveiliging voor je bedrijf, digi alarmen, camerasystemen, toegangscontroles, kluizen en brandbeveiliging. Zij is de smart home beveiligingsorganisatie van Nederland. Alarmed heeft veel tevreden klanten die thuis of in hun bedrijf een alarmsysteem van Alarmed hebben, waardoor ze zich een stuk veiliger voelen. Alarmed heeft een 24/7 meldkamer met politieopvolging. Dit houdt in dat als er een alarm afgaat, de politie langskomt. 

Klanttevredenheid staat bij Alarmed bovenaan. Het bedrijf heeft daarom ook een Alarmed app ontwikkelt, waarmee klanten nog gemakkelijker hun thuissituatie kunnen checken als ze er niet zijn. De alarmsystemen van Alarmed zijn al 7 jaar als beste getest binnen Europa. Ze zijn daarnaast gemiddeld wel 40 tot 50 procent goedkoper dan de directe concurrenten. 

Hikvision is marktleider op het gebied van veiligheidsoplossingen

Hikvision heeft een website waar allerlei veiligheidsoplossingen worden aangeboden om je woning of bedrijf te beschermen tegen indringers. Ze is de officiële Hikvision partner, garandeert de beste service en hanteert de scherpste prijzen. Ze is gespecialiseerd in het verkopen van alarmsystemen en daarom zal je er altijd slagen. Je vindt onder andere een Hikvision alarmsysteem, Hikvision deurbel en een Hikvision intercom in het assortiment. Dit zijn allemaal apparaten die je woning goed beveiligen.

Het Hikvision alarmsysteem is gemakkelijk te installeren. Naast het kopen van de veiligheidsoplossingen, is het mogelijk om gebruik te maken van de meldkamer. Zodra het Hikvision alarm afgaat, wordt het doorgegeven aan de meldkamer en komt er iemand van de politie langsrijden. Via het Hikvision Portal zie je terug wat er op de camera’s gebeurt. 

Zorg ook dat jouw woning of bedrijf goed bewaakt is door een alarmsysteem of camera van Hikvision. Dan kun je zonder zorgen je woning of bedrijf verlaten en bijvoorbeeld lekker op vakantie gaan! 

Meest gestelde vragen over een alarmsysteem voor je bedrijf of huis

Na het lezen van dit artikel kan ik me zo voorstellen dat je nog vragen hebt over een alarm voor je bedrijf of voor thuis. Daarom heb ik de meest gestelde vragen voor je verzameld. Die vind je hieronder. Als je zelf nog een vraag hebt, stel hem gerust. Ik beantwoord deze zo snel mogelijk! 

1. Hoe selecteer ik het meest betrouwbare beveiligingsbedrijf? 

Een betrouwbaar beveiligingsbedrijf kies je op basis van verschillende dingen. Je kijkt bijvoorbeeld naar de ervaring van bedrijven. Hoeveel jaar ervaring hebben ze? Beveiligen ze alleen woonhuizen of alleen kantoorpanden? Of beveiligen ze beide? Daarnaast is het belangrijk om te onderzoeken welke specialismes ze nog meer hebben. Doen ze alleen aan inbraakpreventie? Of ook aan brandpreventie? Het is ook slim om reviews te bekijken van andere gebruikers. En tot slot: vergelijk de prijzen met elkaar. Vraag offertes op en doe onderzoek naar wat er allemaal mogelijk is. 

2. Hoe duur is beveiliging in Nederland?

De prijzen van beveiliging in Nederland lopen erg uiteen. Het ligt er ook aan wat je precies wilt beveiligen. Als je alleen je huis met wat camera’s beveiligt, dan is dat natuurlijk veel goedkoper dan wanneer je ook je grote kantoorpand beveiligt. En als je alleen kiest voor camera’s, dan is dat natuurlijk vele malen goedkoper dan wanneer er iemand van een beveiligingsbedrijf op bepaalde tijden moet surveilleren. Het plaatsen van bewakingscamera’s begint bij een prijs van €150. Dan komt een monteur op locatie naar keuze een bewakingscamera ophangen. Beveiliging voor bedrijven is vaak duurder, maar dit komt doordat een beveiligingsbedrijf meer opties aanbiedt. 

3. Waar voldoet goede beveiliging aan?

Goede beveiliging voldoet aan een aantal eisen. Zo moeten bewakingscamera’s geplaatst worden door een VEB of BORG gecertificeerde installateur. Daarnaast moeten zij jaarlijks onderhoud plegen. Het beveiligingsbedrijf moet een goede risico-inschatting doen voor het bedrijf wat beveiligd moet worden. Ook moet de alarmmelding opgevolgd worden. Dit houdt in dat als er een melding plaatsvindt, iemand van het beveiligingsbedrijf gaat kijken. Deze eisen gelden vaak voor een alarmsysteem dat bij een bedrijf geplaatst wordt. Bij een woning zijn de eisen wat minder streng. 

Artikel uit de categorie:
Geen categorie

0 Reacties op "Beveiligingsbedrijf inschakelen: geef inbrekers geen kans!"

Geef een reactie op dit artikel

© 2023 Oogvoorondernemers. - Powered by Maatos