• Log in
  • 0

    Geen producten in je winkelmand.

Websitebouwer inschakelen? Dit is waarom je dat moet doen!

ingovandriel
  | 
4 maart 2022

Heb je een website nodig voor je nieuwe bedrijf of is je huidige website echt aan vernieuwing toe? Dan doe je er goed aan een websitebouwer in te huren. Er zijn tegenwoordig vele opties om zelf een simpele website te bouwen, maar de kans is dan groot dat je niet alles kan neerzetten zoals jij het wil hebben. Een professionele website kan je daarom het beste laten bouwen door een websitebouwer. Ik vertel je er graag alles over, zodat je dit met een gerust hart kunt uitbesteden!

Website laten bouwen: dit komt er allemaal bij kijken

Je website laten bouwen kan best spannend zijn, omdat je niet exact weet hoe het eruit gaat zien.

Maar zeg nu zelf: waarom zou je uren gaan besteden aan uitzoeken hoe je een site maakt, om er vervolgens achter te komen dat je het niet helemaal voor elkaar krijgt? Je website laten bouwen door een goede websitebouwer neemt je ontzettend veel werk en frustratie uit handen. En nog belangrijker: zo wordt jouw website een professionele weergave van jou en jouw werk!

Wanneer je een vakkundige websitebouwer inschakelt, zal deze jouw wensen in kaart brengen en een proefversie presenteren. Je kan dan nog aangeven welke wijzigingen doorgevoerd moeten worden om het helemaal naar je zin te maken. Tegelijkertijd adviseer ik je wel om de suggesties van de websitebouwer mee te nemen in je eisen. Hij of zij weet namelijk ontzettend goed hoe jouw boodschap visueel het beste overkomt en hoe je een bezoeker de juiste kant opstuurt.

Een website laten bouwen is dus een samenwerking tussen de opdrachtgever en de websitebouwer. Als je ook hebt gekozen voor het inhuren van een professionele tekstschrijver komt de copywriter daar ook nog bij kijken. Hij of zij kan de content voor de website aanleveren, zodat je websitebouwer meteen de website kan vullen met de juiste teksten. Zo spat jouw boodschap straks bij je toekomstige klanten van het scherm af!

Professionele websitebouwer vs. die handige buurjongen

Je kent vast iemand die ook wel iets weet van internet en websites bouwen. Die handige buurjongen kan dat ook wel, toch? Dit is eigenlijk een beetje hetzelfde verhaal als zelf een website bouwen. Ja, het kan. En zeker, het is goedkoop. Maar als je iets wilt bereiken met je bedrijf heb je toch echt een vakkundige aanpak nodig.

Want wat gebeurt er als je dit visitekaartje van je bedrijf door een kennis in elkaar laat knutselen? Het wordt ongemakkelijk om eisen te stellen, diegene kan misschien niet alles doorvoeren waar je om vraagt en wanneer je op een later moment hulp nodig hebt is hij of zij niet direct beschikbaar. Wat ook belangrijk is: een professionele website bouwer onderhoudt de website na afloop. Dat betekent dat updates en een helpdesk beschikbaar zijn. Neem jezelf en je bedrijf daarom serieus en huur een professionele website bouwer in.

De voordelen van een websitebouwer

Ik zet graag de voordelen van het inhuren van een goede websitebouwer voor je op een rijtje:

✅ Een websitebouwer heeft ervaring met het maken van websites;

✅ Je website laten bouwen neemt je veel werk uit handen;

✅ De website bouwen kosten verdienen zichzelf terug met een converterende site;

✅ De beste website bouwer voor jouw project kan jouw visie realiseren;

✅ Websitebouwers weten precies hoe je een gebruiksvriendelijke site inricht;

✅ Een professionele website bouwer houdt rekening met aspecten als content en fotografie.

Zo vind je de beste websitebouwer voor jouw website

Nu weet je waarom je website laten bouwen door een professionele websitebouwer de meest succesvolle optie is. Maar waar vind je nu de beste website bouwer voor je nieuwe site?

Je kunt op zoek gaan naar een freelance website bouwer via een platform als Fiverr of Jellow. Door het uitzetten van een opdracht kan je meteen de kaders vaststellen waardoor een mogelijke uitvoerder al weet of de opdracht passend is. Daarnaast is het handig om eens rond te vragen in je zakelijke netwerk. Zo kan je direct bespreken hoe de ervaringen met bepaalde websitebouwers zijn en zie je alvast een voorbeeld van het werk.

Websitebouwers inhuren: hier moet je op letten

Ben je er klaar voor om een aantal websitebouwers te benaderen en te kijken of er een match is? Bij het inhuren van een websitebouwer zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden:

Je budget: als startende ondernemer zal je niet meteen een high-end bureau hoeven inschakelen, maar bedenk vooraf welk bedrag je kan investeren;

Beschikbaarheid: het bouwen van een website kost best wat tijd, dus het is belangrijk om te weten op welke termijn je de site live wilt hebben én of de websitebouwer daar aan kan voldoen;

Match: je hebt je websitebouwer nodig om jouw visie waar te maken en een site te creëren die aansluit bij jouw verhaal. Daarom ben je op zoek naar een klik met iemand: je wilt iemand waar je goed mee kunt praten en waarmee je in gesprek kan gaan wanneer het niet helemaal naar jouw smaak is.

Heb je de beste website bouwer gevonden voor jouw project? Dan kan je met een gerust hart je website laten bouwen!

Website bouwen kosten

Hoeveel kost het eigenlijk, een website laten bouwen? De mensen die je website bouwen kosten natuurlijk het meeste, maar vergeet niet dat je ook maandelijks betaalt voor hosting en eventueel een onderhoudscontract. Je kunt de zorg voor je website zo uitgebreid maken als je zelf wilt: kies je alleen voor het bouwen van de site? Of wil je ook iets afspreken over regelmatige updates, back-ups, het doorvoeren van wijzigingen en het plaatsen van content? Het is dan ook niet eenvoudig om zomaar een prijs voor websitebouwers te noemen.

Freelance website bouwer versus webdesign bureau

De prijs is natuurlijk afhankelijk van de partij waardoor je je website laat bouwen. Een freelance website bouwer zal een heel andere offerte sturen dan een webdesign bureau. Een bureau heeft vaak meerdere medewerkers én expertises op meer vlakken dan alleen webdesign. Het is wel zo dat een freelance website bouwer vaak veel goedkoper is.

Uurtarief website bouwen: dit kun je verwachten

Maar hoe zat het nu met die website bouwen kosten? Je zal minimaal op € 1.000,- moeten rekenen wanneer je uitgaat van een gemiddeld uurtarief van € 50,- en de tijd die er in gaat zitten. Dit is nog los van eventueel te schrijven teksten, beeldmateriaal en/of de hostingkosten. Een uurtarief website bouwen is vooral van toepassing wanneer je kiest voor een freelance website bouwer. Een bureau zal eerder een maandelijks abonnement of een volledig pakket aanbieden.

Zelf je website bouwen

Nu heb je meer inzicht in wat een websitebouwer voor je kan betekenen en welke kosten daaraan verbonden zijn. Liggen deze prijzen allemaal ver boven je budget en ga je zelf je website bouwen? Houd er dan rekening mee dat een onervaren websitebouwer veel tijd kwijt is aan uitzoekwerk. Ook zal je niet alle opties kunnen realiseren die er misschien simpel uitzien op een voorbeeldwebsite. Gelukkig zijn er een aantal eenvoudige opties om zelf een basis website op te zetten.

Website bouwen programma

WordPress heeft het bekendste en gemakkelijkst te gebruiken website bouwen programma. Met genoeg tijd en een beetje enthousiasme kan je in een paar dagen tijd je eigen website live zetten.  Je betaalt natuurlijk nog steeds voor de hosting en domeinnaam, maar verder heb je vooral veel geduld en wat technisch inzicht nodig.

Hulp bij website bouwen?

Kan je wel wat hulp gebruiken bij het bouwen van je website? Er zijn online genoeg handleidingen te vinden met informatie over zelf je website bouwen. Ben je bezig met het zelf in elkaar zetten van een site en loop je toch vast? Dan zijn er ook websitebouwers die een ‘hulp bij website bouwen service’ aanbieden. Zij kijken graag met je mee en helpen je verder als je er niet meer uitkomt.

Meest gestelde vragen over websitebouwers

Heb je nog vragen over wat een websitebouwer voor jou kan betekenen? Ik heb de meest gestelde vragen hier voor je uitgelicht.

1. Hoe herken ik een goede websitebouwer?

Een goede websitebouwer is iemand die je vraagt naar je wensen en waar je website aan moet voldoen. Ook biedt een goede websitebouwer een gedetailleerde offerte en diverse bespreekmomenten om te kijken of jullie nog op één lijn zitten. Ook is het aan te raden naar het portfolio van de websitebouwer te kijken. Die vind je meestal op zijn of haar eigen website. Als de voorbeelden aansluiten bij jouw smaak en de sites er overzichtelijk uitzien, dan is dat al een goed teken.

2. Hoelang duurt het voordat mijn website klaar is?

Hoelang het duurt om jouw website te bouwen, is afhankelijk van het aantal pagina’s dat de site bevat, hoe groot deze pagina’s zijn en de complexiteit van het ontwerp. Een simpele website die gebaseerd is op een bestaand template kan binnen twee weken klaar zijn, mits de websitebouwer geen andere projecten heeft lopen. Een custom website met veel pagina’s kan wel 3 maanden in beslag nemen.

Artikel uit de categorie:
Eigen bedrijf starten

0 Reacties op "Websitebouwer inschakelen? Dit is waarom je dat moet doen!"

Geef een reactie op dit artikel

© 2024 Oogvoorondernemers. - Powered by Maatos