• Log in
  • 0

    Geen producten in je winkelmand.

De 20 beste ideeën om jouw eigen onderneming te starten

ingovandriel
  | 
6 september 2021

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een eigen onderneming te starten. Dit gebeurt natuurlijk niet zomaar. Er zijn verschillende redenen om een zelfstandige ondernemer te worden. Een van de grootste redenen is dat je geen baas hebt. Jij bent namelijk je eigen baas! Wie wilt dat nou niet? Een ander aantrekkelijke reden is dat je als ondernemer veel meer vrijheid hebt. Je hebt de vrijheid om je eigen tijd in te delen en te bepalen op welke manier je werkt. Dit heb je zelf in de hand, dus kies je voor de wijze die het beste bij jou als ondernemer past.

Als ondernemer heb je ook de mogelijkheid om te doen wat je echt leuk vindt. Elke baan heeft natuurlijk zijn voor- en nadelen. Echter, de voordelen zijn bij het ondernemen veel groter als je een eigen onderneming start waarbij je iets doet wat je echt leuk vindt om te doen. In principe maak je dan van je hobby je werk!

Mocht je nog niet weten wat je precies wilt doen, zullen we je door middel van dit artikel helpen. Er zijn ontzettend veel ideeën om een eigen onderneming te starten. Om het overzichtelijk te maken voor je, hebben we de 20 beste ideeën om je eigen onderneming te starten op een rij gezet.

Ideeën voor ondernemingen

Om te beginnen hebben we een aantal ideeën voor zelfstandig ondernemen op een rij gezet waarbij je fysiek aanwezig moet of kan zijn. Vervolgens bespreken we ook ideeën voor online ondernemingen. Beide vormen hebben hun eigen voor- en nadelen. Uiteindelijk gaat het om wat jij leuk vindt om te doen en het beste bij jou past. Hiermee hopen we je nog beter van dienst te kunnen zijn en kun je straks aan de slag met je eigen onderneming!

Persoonlijk trainer

Iedereen heeft lichaamsbeweging nodig om gezond en fit te blijven. Er zijn echter veel mensen die hier wel wat ondersteuning bij kunnen gebruiken. Deze mensen weten vaak niet waar ze moeten beginnen, hebben motivatie nodig of hebben te maken met lichamelijke beperkingen waardoor ze niet weten welke oefeningen ze mogen doen. Als je in staat bent om deze mensen te helpen en maatwerk te leveren, is het een goed idee om als persoonlijk trainer aan de slag te gaan.

Babysitten

Als beginnende ondernemer kan babysitten een goede bron van inkomen zijn. Als je oppast op meerdere kinderen tegelijk, zal je natuurlijk meer geld verdienen. Daarnaast kun je het oppassen vaak makkelijk combineren met een ander baantje, vooral als je ervoor kiest om ’s avonds of ’s nachts op te passen.

Klusjesman of -vrouw

Ben jij een manusje-van-alles? Dan is dit idee perfect voor jou wanneer je een eigen onderneming wilt starten. Als klusjesman ben je inzetbaar voor verschillende klusjes in en rond het huis. Lang niet iedereen is overal even handig in of heeft tijd voor bepaalde klusjes. Klusjesmannen en -vrouwen zijn onmisbaar voor dit soort mensen!

Schoonmaakwerkzaamheden

Bedrijven en instellingen hebben mensen nodig die schoonmaakwerkzaamheden voor hen kunnen uitvoeren. Een schone werkruimte draagt immers bij aan de productiviteit van de werknemers én aan de professionele uitstraling van een bedrijf. Schoonmakers worden vaak van buitenaf geworven. Wees bereid om dit werk buiten de regulieren werktijden te doen. Als je dit ’s avonds of ’s nachts doet, zullen bedrijven en instellingen je hier goed voor betalen.

Catering service

Kun je lekker koken en wil je hiermee geld verdienen? Start een eigen cateringservice! Een cateringservice kan bestellingen aannemen van zowel particulieren als bedrijven. Een cateringservice kun je ook rustig opzetten door bijvoorbeeld eerst in de weekenden te beginnen en dit op je eigen tempo uit te breiden.

Hovenierswerkzaamheden

Heb jij groene vingers en wil je hier graag je werk van maken? Verricht dan hovenierswerkzaamheden voor klanten. Het enige wat je nodig hebt voor dit idee is tuingereedschap en kennis van alles wat bloeit.

Studiebegeleider

Was of ben jij een ster in een bepaald vak? Dan kun je jezelf aanbieden als studiebegeleider om kinderen te ondersteunen in hun ontwikkeling op school. Dit kun je in je eigen huis doen, bij de leerling thuis of zelfs online. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Fotografie

Ben je geïnteresseerd in fotografie? Dan kun je van deze vaardigheid een winstgevende business maken. Denk aan het maken van professionele bedrijfsfoto’s of schitterende plaatjes van trouwerijen. Ook kun je jouw foto’s verkopen op websites als Shutterstock en Bigstock. Werken als fotograaf biedt je een mooie mogelijkheid om je creativiteit tot uiting te laten komen!

Boekhouding

Omdat boekhouder geen beschermd beroep is, kan iedereen het doen. Het is wel erg belangrijk dat je op de hoogte bent van alle ontwikkelingen rondom financiële zaken en weet waar je mee bezig bent. Met de groei van het aantal ondernemingen, wordt ook de vraag naar boekhouders groter. Ben je goed met cijfers en kun je goed het overzicht bewaren? Grijp dan je kans. Boekhouder zijn kan bovendien ook vanuit huis.

Schoonheidssalon aan huis

Iedereen houdt ervan om er goed uit te zien. Daarom brengen veel mensen ook graag een bezoekje aan de schoonheidssalon. Hou jij ervan om mensen een big smile te bezorgen en wil je jouw klanten goed gevoel geven over zichzelf? Start dan een schoonheidssalon aan huis. Bij het hebben van een eigen schoonheidssalon bepaal je zelf welke diensten je levert en kun je cursussen volgen om meer behandelingen aan te bieden. Gebaseerd op de diensten die je levert, koop je benodigdheden in. Naarmate je langer bezig bent en een klantenbasis hebt opgebouwd, kun je jouw salon natuurlijk uitbreiden.

Online ondernemen ideeën

Veel startende ondernemers geven de voorkeur aan een online onderneming. Wil jij ook liever een online onderneming starten vanuit huis? Die opties zijn er natuurlijk ook. Vaak is een computer en een internetverbinding het enige wat je hiervoor nodig hebt! Hieronder vind je leuke ideeën voor online ondernemingen.

Freelance schrijver

Met de opkomst van het internet is er veel vraag naar freelance schrijvers. Er zijn veel bedrijven die online ondernemen en hulp nodig hebben bij het creëren van pagina’s met wervende teksten. Als freelance tekstschrijver kun je deze bedrijven hierbij ondersteunen. Omdat hier veel vraag naar is, is het als freelance schrijver vaak niet moeilijk om aan de bak te komen. Het mooie van dit idee is dat je eigenlijk alleen een computer met internetverbinding nodig hebt.

Social media marketing

Social media krijgt steeds een grotere rol in de wereld van online ondernemingen. Social media is daarmee vrijwel onmisbaar in de huidige samenleving. Bijna iedereen maakt hier gebruik van waardoor dit de perfecte plek is om klanten te werven. Ken jij alle ins en outs van social media? Ga dan aan de slag als social media marketeer. Als specialist beheer jij de social media accounts van bedrijven.

Online cursussen

Heb jij een vaardigheid die je graag aan anderen wilt leren? Vertaal je kennis dan naar een online cursus! Voorbeelden hiervan zijn trainingen over timemanagement, hardlopen of gitaar spelen. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Affiliate marketing

Het promoten van bedrijven kan aardig wat geld opleveren. Als jij de verkoop bij andere bedrijven weet te stimuleren, betalen bedrijven je hiervoor. Bij affiliate marketing krijg je een deel van de omzet van de verkopen die door jou promootdiensten zijn verlopen.

Webshop

Verkoop je liever producten dan diensten? Dan kun je een eigen webshop starten. Hierbij moet je wel bedenken wat je precies wilt gaan verkopen en of het winstgevend zal zijn. Naast het hebben van een eigen webshop, heb je ook de mogelijkheid om producten verkopen op websites als Bol, Amazon en Ebay. Ook hier koop je producten in die je vervolgens te koop zet op de websites. Het is hierbij wel belangrijk dat je veel research doet naar winstgevende producten. Ook kun je zelf producten ontwerpen en een eigen merk creëren.

Website designer

Veel ondernemingen hebben een eigen website om hun dienst of product te promoten. Het hebben van een eigen website is net een visitekaartje. Het is daarom belangrijk om een aantrekkelijke en professionele website te hebben. Zo zorgen bedrijven ervoor dat bezoekers uiteindelijk klanten worden. Jij kunt ze hier een handje bij helpen door een prachtige website voor ze op te zetten.

Virtueel assistant

Professionals hebben het tegenwoordig erg druk, waardoor ze soms niet aan alle taken toekomen op hun to-do list. Zij willen graag dat bepaalde werkzaamheden uit handen worden genomen. Daarom zetten ze een virtual assistant in die ze daarbij kan helpen.

Online reisadviseur

Mensen houden van reizen en zoeken vaak naar de goedkoopste reizen en accommodaties. Een online reisadviseur kan deze mensen helpen bij het zoeken naar de beste deals. Nu de maatregelen rondom het coronavirus steeds meer versoepelen, zullen ook steeds meer mensen gaan reizen naar het buitenland. Een mooie kans voor jou om je kennis te vertalen naar mooie reisadviezen!

Foto’s en video’s bewerken

Weet jij als geen ander hoe je een foto of video kunt omtoveren tot een kunstwerk? Zet deze bijzondere vaardigheid dan in en maak er je werk van. Veel content creators gingen je al voor en verdienen hier flink wat geld mee!

Grafisch ontwerper

Op websites zoals Fiverr kunnen grafisch ontwerpers hun vaardigheden aanbieden. Hier is veel vraag naar. Een voorbeeld van een dienst die je kunt leveren als grafisch ontwerper of huisstijl ontwerper, is het ontwerpen van een logo voor een (nieuw) merk.

Start nu jouw eigen onderneming

Nu je de 20 beste ideeën om jouw eigen onderneming te starten hebt gelezen, is het aan jou om te kiezen wat het beste bij jou past. Dan rest er nog één vraag: wat is de volgende stap? Wij van Oogvoorondernemers weten dat er veel facetten zijn die bij ondernemen aan bod komen en begrijpen dat dit voor veel ondernemers erg onoverzichtelijk kan zijn. Dit geldt zowel voor beginnende als ervaren ondernemers.

Om deze reden raden wij jou aan om onze videocursus te volgen waarin alle facetten van ondernemen aan bod komen, zoals: marketing en sales, ondernemen, juridische zaken, facilitaire diensten, ICT, financieel (boekhouding). Na het volgen van deze videocursus, ben jij helemaal klaar om aan de slag te gaan als zelfstandig ondernemer. Mocht je meer informatie of tips nodig hebben, zal onze videocursus je zeker ondersteunen!

Artikel uit de categorie:
Eigen bedrijf starten

0 Reacties op "De 20 beste ideeën om jouw eigen onderneming te starten"

Geef een reactie op dit artikel

© 2024 Oogvoorondernemers. - Powered by Maatos