• Log in
 • 0

  Geen producten in je winkelmand.

Business coach inschakelen: 10 redenen waarom dit de beste keuze is voor ondernemers!

ingovandriel
  | 
6 september 2021

Als ondernemer kom je voor een heleboel uitdagingen te staan. Het kan soms zo zijn dat je daardoor het overzicht kwijtraakt of de hoop wilt opgeven. Je krijgt het gevoel dat je alles al helemaal uitgedacht moet hebben. Wanneer je dan door de bomen het bos niet meer ziet, kan dat erg demotiverend zijn. Dat is natuurlijk erg zonde, want ondernemen is een van de leukste dingen om te doen! In dat geval kan een business coach uitkomst bieden.

Is het inschakelen van een business coach verstandig?

Veel ondernemers vragen zich af of het wel verstandig is om een business coach in te schakelen. En als het antwoord op die vraag ‘ja’ is, hoe kies je dan een goede business coach en wat kun je van zo een coach verwachten? Ook vragen veel ondernemers zich af of ze de investering in een businesscoach wel terug kunnen verdienen. Vooral voor startende ondernemers is dit een interessante vraag.

Wij zijn ervan overtuigd dat alle ondernemers, zowel startende als ervaren ondernemers, baat hebben bij het inschakelen van een business coach. Er zitten namelijk een heleboel voordelen aan het inschakelen van zo een coach. In dit artikel geven we daarom 10 redenen waarom het inschakelen van een businesscoach de beste keuze is voor ondernemers.

Wat doet een business coach?

Voordat we ontdekken waarom het inschakelen van een business coach een goed idee is, nemen we eerst een kijkje naar wat een business coach precies doet.

Zelfs de beste en meest ervaren ondernemers maken wel eens periodes mee waarbij ze even niet meer weten hoe ze de zaakjes moeten regelen. In dat geval kun je een business coach inschakelen.

Een business coach is eigenlijk een zakelijke partner die je inhuurt. Dankzij deze persoon heb jij een paar extra ogen die op de uitkijk staat voor kansen die jij wellicht niet opmerkt. De business coach helpt jou bij je strategische plan en helpt je bij het opstellen van concrete en haalbare doelstellingen. Hij of zij zorgt ervoor dat het pad die jij met je bedrijf wilt bewandelen duidelijk wordt. Bovendien heeft een business coach een objectieve blik en heeft hij of zij vaak veel ervaring met het ondersteunen van diverse bedrijven en zelfstandigen. Als ondernemer kun je de objectiviteit, ervaring, steun en inzichten van een business coach inzetten om te groeien met jouw bedrijf. Heel handig! Zelfs wanneer je denkt dat je de capaciteiten van je bedrijf al voor de volle 100% hebt benut, kan een business coach je verrassen.

Iedere business coach geeft zijn eigen invulling aan zijn of haar rol als coach. Hierdoor kunnen de voordelen van coach tot coach verschillen. Toch blijft de basis vaak gelijk wanneer je kiest voor een ervaren business coach. Kort samengevat: een business coach helpt je om je doelen te bereiken door je als ondernemer te laten groeien en je perspectief te verbreden óf te veranderen.

Waarom kiezen voor een business coach?

Nu je weet wat een business coach doet, kunnen we dieper ingaan op waarom het slim is om een business coach in te schakelen als ondernemer. Hieronder zetten we 10 redenen op een rijtje.

 1. Ervaring van verschillende sectoren
 2. Een business coach helpt je bij het maken van een plan van aanpak
 3. Een business coach als sparringpartner
 4. Bespaar tijd en geld!
 5. Betere timemanagement
 6. Een business coach helpt je wanneer je vast zit
 7. Een stapje voor op je concurrenten
 8. Je emoties scheiden van je werk
 9. Eerlijk en deskundig advies
 10. Weg met beperkende gedachtes en ideeën

1. Ervaring van verschillende sectoren

Een business coach heeft ervaring in diverse sectoren. Hierdoor kan hij of zij zich gemakkelijk aanpassen aan de onderneming, situatie en doelstelling. Omdat de coach diverse ondernemingen heeft geholpen in verschillende sectoren, kan hij of zij je voorzien van nieuwe inzichten. De coach heeft immers de nodige uitdagingen getackeld en weet als geen ander hoe je hobbels in de weg moet doorstaan.

2. Een business coach helpt je bij het maken van een plan van aanpak

Soms weet je precies wat je wilt doen. Je kunt je doelen bijna proeven. Zo dichtbij zijn ze! De enige vraag die dan nog overblijft is: hóe doe je het? Dat is precies waar een business coach jou kan helpen.

Een business coach kijkt kritisch naar je plan. Door zijn of haar ervaring weet de coach precies hoe hij jouw situatie moet analyseren. Met deze bevindingen helpt de business coach je met het opstellen van een nieuwe of geoptimaliseerde strategie. De coach helpt je om doelgerichte actie te ondernemen en bewuste keuzes te maken. Of je nou een nieuw product op de markt wilt brengen, een nieuwe markt wilt betreden of een re-branding wilt starten. Met een business coach weet je zeker dat je dit op de juiste manier doet.

3. Een business coach als sparringpartner

Als ondernemer geniet je van ontzettend veel vrijheid. Je bepaalt zelf wanneer je werkt en hoe je het bedrijf runt. Jij hebt immers de leiding. Echter, de kans bestaat dat je hierdoor ook af en toe onzeker wordt. Doe ik het wel allemaal goed? Moet ik het misschien op een andere manier aanpakken? We begrijpen dat je niet iedereen in vertrouwen durft te nemen als het gaan om het bespreken van je plannen. Het inhuren van een business coach is dan een geweldige manier om toch iemand aan je zijde te hebben waar je je ideeën mee kunt delen en bespreken. Een business coach dient als een sparringpartner die je voorzien van een gefundeerd inzicht in de vraag of je idee wel haalbaar is.

4. Bespaar tijd en geld!

We weten dat het inhuren van een business coach gepaard gaat met een investering van tijd en geld. Het kost immers wat om een business coach in te huren. Daarnaast moet je tijd vrijmaken om de coachingsessies bij te wonen. Veel ondernemers zijn dan ook verbaasd wanneer ze te horen krijgen dat je juist geld en tijd kunt besparen door het inschakelen van een business coach. Hoe? Door het inschakelen van een business coach weet je zeker dat de keuzes die je maakt ook iets op zullen leveren. Je maakt namelijk gebruik van strategieën waarvan is bewezen dat ze werken. Hierdoor hoef je geen tijd te verliezen aan het testen van strategieën of het leren van nieuwe vaardigheden.

Een business coach zorgt ervoor dat je een grote stap vooruit kunt maken. Zo bespaar je uiteindelijk tijd en geld!

Daarnaast kan een business coach je helpen bij het maken van een kostenanalyse voor je bedrijf. Zo leer je precies op welke onderdelen je geld kunt besparen. Ook adviseert hij of zij je over je investeringen. Hierdoor weet je zeker dat het geld dát je uitgeeft, wordt gebruikt voor een maximaal effect.

5. Betere timemanagement

Veel vrijheid kan ook leiden tot… nou ja, weinig uitvoeren. Er is immers niemand die je ter verantwoording roept als je de hele dag lui op de bank zit. En dat terwijl er een gigantische to-do lijst op je te wachten staat! Met een business coach is dat verleden tijd. De coach helpt je bij je timemanagement en het verdelen van je werklast. Zo weet je zeker dat je het maximale haalt uit de tijd die je bezig bent, maar ook vrije tijd overhoudt naast je werk.

6. Een business coach helpt je wanneer je vast zit

Veel ondernemers hebben wel eens in deze situatie gezeten: je zit vast en lijkt geen kant op te kunnen. Dat brengt een hoop frustratie met zich mee. Een business coach laat zien dat het anders kan. Hierdoor krijg je een nieuw perspectief op de situatie en kun je er snel weer tegenaan!

7. Een stapje voor op je concurrenten

Tegenwoordig gaat het goed met de Nederlandse ondernemingen en zelfstandigen. Uit onderzoek blijkt dat het aantal zzp’ers in de laatste 10 jaar is verdubbeld! Maar meer ondernemers, betekent ook meer concurrentie. Hierdoor kan het als ondernemer best lastig zijn om op te vallen tussen het grote aanbod. Een business coach is gespecialiseerd in het vinden van kansen die jij misschien niet direct ziet. Zo weet je zeker dat je concurrentie een stapje voor blijft.

8. Je emoties scheiden van je werk

Het ondernemerschap kan een emotionele rollercoaster zijn. Je krijgt te maken met een heleboel overwinningen, maar helaas ook met een aantal tegenslagen. Dat hoort er allemaal bij. Een business coach ondersteunt je dan ook wanneer je hoog in je emoties zit. Hij of zij werpt altijd een reële blik op de situatie. Ook wanneer jij het even niet meer ziet zitten. Een business coach kan je snel weer uit het dal helpen, zodat je er binnen de kortste keren weer aan de slag kunt.

9. Eerlijk en deskundig advies

Als ondernemer weet je dat het soms lastig kan zijn om eerlijk, betrouwbaar en deskundig advies te krijgen. Gelukkig zit je ook op dat gebied goed met een business coach. Een coach heeft vaak jarenlange ervaring met diverse soorten bedrijven en ondernemers. Hierdoor weet hij of zij als geen ander hoe je moet omgaan met een tegenslag. Met een business coach kun je rekenen op een objectieve mindset, eerlijk advies en iemand jou wilt zien winnen.

10. Weg met beperkende gedachtes en ideeën

Tot slot: een business coach helpt je voorgoed af van beperkende gedachtes en ideeën. Als je ideeën zijn een afspiegeling van je omgeving. Hierdoor krijgt bijna ieder mens – en daarmee ook bijna ieder ondernemer – te maken met gedachtes en ideeën die je kunnen tegenwerken. Een goede business coach helpt je om deze beperkende gedachtes te signaleren en om te zetten in nieuwe, positieve gedachten. Hierdoor kun je een grote switch ervaren in je mindset en weer met volle moed verder met het realiseren van je doelen.

Hoe duur is een business coach?

Misschien denk je nu wel: leuk en aardig allemaal, maar een business coach kost toch veel geld? Klopt, het inschakelen van een business coach is zeker niet voordelig. Voor een sessie met je business coach kun je al gauw rekenen op een tarief van €80,- tot €150,-. Toch vindt de meerderheid van de ondernemers die een business coach heeft ingeschakeld dat het inzetten van een coach een goede investering is. De ondernemers merken dat ze bewustere keuzes maken en dat het hen meer oplevert. Daarnaast zorgt een business coach voor een rustig gevoel en kun jij je als ondernemer lekker focussen op je core business. Hierdoor kun jij je bezighouden met wat je écht leuk vindt! Dit maakt niet alleen het werk plezieriger, maar het geeft je ook meer motivatie en energie om door te pakken.

Kun jij wel wat hulp gebruiken?

Ben jij ondernemers en vermoed je dat je mooie kansen laat liggen? Of zie jij door de bomen het bos niet meer? Een business coach helpt je om meer overzicht te krijgen, bewustere keuzes te maken en ondersteunt je bij het behalen van je doelstellingen. Ben je nog niet toe aan het inschakelen van een business coach, bijvoorbeeld omdat je budget niet toereikend is? Zet dan de eerste stap naar groei met onze videocursus. In onze videocursus leer je over alle facetten die komen kijken bij het ondernemerschap, zoals: marketing en sales, ondernemen, juridische zaken, facilitaire diensten, ICT en financieel boekhouding.

Laat deze waardevolle informatie niet links liggen en doe er je voordeel mee!

Artikel uit de categorie:
Eigen bedrijf starten

0 Reacties op "Business coach inschakelen: 10 redenen waarom dit de beste keuze is voor ondernemers!"

Geef een reactie op dit artikel

© 2023 Oogvoorondernemers. - Powered by Maatos