• Login
  • 0

    Geen producten in je winkelmand.

Een ondernemer voor elk probleem: de top 15 ondernemers!

ingovandriel
  | 
27 mei 2022

Ben je beginnend ondernemer of juist een ervaren bedrijfseigenaar? Bij het runnen van een bedrijf komt er ontzettend veel op je af dat maar weinig te maken heeft met je core business. Het begint al bij het schrijven van een bedrijfsplan en het inrichten van de administratie. Heb je je eerste klanten te pakken? Dan komen er boekhouding, juridische ondersteuning en de zzp verzekering bij kijken. Als ondernemer kan je het allemaal niet alleen, maar gelukkig hoeft dat ook niet. Deze 15 ondernemers maken van jouw bedrijf een succes!

Waarom de hulp van een goede ondernemer essentieel is

In dit artikel laat ik je kennismaken met 15 verschillende professionals op de markt die jou en je bedrijf kunnen ondersteunen. Door de juiste mensen in te huren, bouw je stap voor stap aan je onderneming. Zodra je serieus met je bedrijf aan de slag gaat, zal je ook merken dat er echte groei ontstaat en dat je de klanten krijgt die bij je passen. Het doel? Jij kan je bezighouden met je vak en je onderneming heeft een stevige basis. Dus wil je aan de slag met jouw onderneming? Lees dan snel verder.

Tekstschrijver inhuren: als ondernemer kan je niet zonder!

Een professionele tekstschrijver vertelt de boodschap van jouw onderneming op een pakkende manier. Een tekstschrijver of copywriter zorgt ervoor dat er interesse ontstaat in jouw product of dienst. Bij online teksten is het ook van belang dat de tekst geoptimaliseerd is voor zoekmachines. Dit doet een tekstschrijver door zoekwoordenonderzoek uit te voeren en deze op een organische manier in de tekst te verwerken. Zo zorgt de tekst voor hogere bezoekersaantallen en uiteindelijk voor meer omzet. Je onderneming wordt dan namelijk door meer mensen gezien.

Een tekstschrijver inhuren doe je via een tekstschrijversbureau of je neemt direct contact op met een freelancer. Ook hebben grotere marketing bureaus over het algemeen tekstschrijvers in dienst. Als je met een marketing bureau in zee gaat kan je daar ook informeren wat de mogelijkheden zijn om een copywriter in te zetten. De naam van de tekstschrijver die ik zelf inhuur voor mijn bedrijf, zie je als je op de link klikt. 

De beste ondernemer heeft een business coach

Een business coach helpt startende ondernemers bij het opzetten van hun bedrijf, maar is ook voor ervaren ondernemers een klankbord. Als je een eigen bedrijf hebt moet je namelijk veel keuzes maken. Je bent vooral aan het nadenken óver je bedrijf, in plaats van aan het werken ín je bedrijf. Je hebt gekozen voor een bepaald vak, maar nu moet je ook werken aan de groei van je onderneming. Met business coaching ondersteun je je bedrijf door een zakelijke partner in te huren.

Waarom zou je voor business coaching kiezen? Ondersteuning van een ervaren bedrijfscoach zorgt ervoor dat je het beste uit jezelf en je onderneming haalt. Er is geen standaard succesformule om een bedrijf op te zetten. Elke ondernemer heeft zijn eigen vakgebied en een unieke aanpak. Meteen bij de start of juist als je al een tijdje bezig bent: een business coach helpt met alle aspecten van je bedrijf. Als je wilt groeien als ondernemer en doelgericht aan de slag wilt, is een business coach inhuren een hele goede keuze.

Een websitebouwer inhuren als ondernemer

Moet je nog een website opzetten of is je huidige website toe aan vernieuwing? Kies dan voor een websitebouwer inhuren en bespaar jezelf een hoop tijd en geld. Je kan tegenwoordig eenvoudig zelf een website bouwen, maar dit zie je terug in de kwaliteit. Ook kost het veel tijd om uit te zoeken hoe alles werkt als het bouwen van websites niet je expertise is. Een professionele website moet je daarom ook laten bouwen door een websitebouwer. Die neemt je ontzettend veel werk en frustratie uit handen. 

Je website is een professionele weergave van je bedrijf, dus het moet er wel goed uitzien. Schakel een vakkundige websitebouwer in en bespreek je wensen. De professional zal niet alleen kijken naar jouw aanwijzingen, maar ook naar hoe je boodschap visueel het beste overkomt. Daarnaast zijn gebruiksvriendelijkheid en het creëren van conversie ook belangrijke factoren voor het eindresultaat. Als amateur is het onmogelijk om al deze aspecten mee te nemen bij het maken van een site. Daarom is mijn advies om te kiezen voor een websitebouwer die met je meedenkt. Lees mijn artikel over websitebouwers als je meer wilt weten over een websitebouwer inhuren.

Heb je als ondernemer een jurist nodig?

Als ondernemer krijg je soms te maken met juridische vraagstukken waar je zelf niet uitkomt. 

Het is dan belangrijk om inzicht te hebben in de sterke en zwakke punten van je rechtspositie. Ik kan je vertellen: dan heb je een jurist nodig. Een jurist is gespecialiseerd in verschillende rechtsgebieden en biedt ondersteuning bij allerlei juridische vraagstukken. Een jurist inschakelen is verstandig wanneer je op juridisch gebied sterker in je schoenen wilt staan. 

Wat een jurist voor jou als ondernemer kan doen? Denk aan juridisch advies, zorgen voor een stevige juridische basis voor je bedrijf of onderzoek doen bij een juridisch geschil. Ben je benieuwd of jij een jurist nodig hebt en wat een jurist voor jou kan betekenen? Lees dan mijn artikel waarin ik je alles vertel wat je moet weten.

Social media planner voor ondernemers

Je kunt er niet omheen: ook als ondernemer moet je actief zijn op social media. Het is het visitekaartje van je bedrijf en dé plek waar je jouw diensten en producten kunt promoten en een band opbouwt met je publiek. Maar waar moet je beginnen als je start met een zakelijk social media account? Denk aan het correct instellen van de accounts, plannen van content en onderhouden van contacten. Een social media planner of social media specialist kan je daarbij helpen.

Een social media specialist is een online marketeer met een specialisatie in social media. Daarom is dit de aangewezen persoon om je te helpen met het inzetten van social media om mooie online resultaten te boeken. Een social media planner weet alles over de laatste trends en speelt hier slim op in door passende content te creëren voor diverse social media platforms. Zo geeft hij of zij karakter aan je bedrijf via Facebook, Instagram, Twitter, TikTok, Snapchat en andere kanalen. Ben je op zoek naar een social media planner? Lees dan het artikel dat ik hier eerder over schreef.

Onmisbaar: de huisstijl ontwerper voor de serieuze ondernemer

Als ondernemer wil je natuurlijk een passende uitstraling voor je website, visitekaartje en social media kanalen. Professioneel, eenduidig en echt een weergave van waar jij voor staat. Wil je een huisstijl wilt neerzetten die bij je past? Dan adviseer ik je om een huisstijl ontwerper in te huren. Met een bijpassende visuele identiteit kan jij je bedrijf zo als een sterk merk in de markt zetten.

Een grafisch ontwerper of huisstijl ontwerper stemt alle uitingen van het bedrijf op elkaar af. Een consistent gebruik van elementen als kleur, beeld en typografie in je uitingen zorgt voor een betrouwbaar gevoel. Zo ontstaat herkenbaarheid voor jouw doelgroep, zodat mogelijke klanten steeds meer vertrouwd worden met je bedrijf. Zo bouw je een band op en zal iemand sneller aan je denken wanneer diegene op zoek is naar de dienst of het product dat jij aanbiedt. Met een herkenbare huisstijl van een grafisch ontwerper word jij top of mind bij je publiek.

Meer weten? Lees dan mijn eerder geschreven artikel over het belang van een huisstijl ontwerper. Want of je nu een groot merk neerzet of gewoon je onderneming serieus neemt: met een huisstijl ontwerper wordt jouw onderneming pas echt herkenbaar.

ICT bedrijf inschakelen voor ondernemers

De basis van een groeiende onderneming is ICT: een systeem van computers, online informatiebeheer en communicatie. Als starter heb je misschien genoeg aan je eigen laptop en een zakelijke telefoon. Als je bedrijf groter wordt, groeit je ICT systeem vanzelf met je mee. En er komt een punt waarop je het beheer beter kunt uitbesteden. Misschien krijg je te maken met meerdere werkplekken of een intern telefoonsysteem. Dan is het fijn om dit aan de expert over te laten. Zo ben je zelf niet al je tijd kwijt aan randzaken en weet je zeker dat het professioneel wordt uitgevoerd.

De ICT van een bedrijf omvat systeembeheer, websitebeheer en netwerkbeheer. Dit behelst alles van het installeren en onderhouden van hardware tot het updaten van software. Door een ICT bedrijf in te huren, geef je dit allemaal uit handen. Met een ICT bedrijf huur je specialisten in voor ICT dienstverlening. Zij zorgen ervoor dat je website bereikbaar is, dat je bij je belangrijke bestanden kan en dat klanten worden doorgeschakeld naar de juiste medewerker. Sommige bedrijven zijn al geholpen met basis ICT dienstverlening, terwijl ondernemingen die met gevoelige informatie of een specifiek systeem werken meer ondersteuning nodig hebben. 

Een ICT bedrijf heeft ontzettend veel kennis van verschillende mogelijkheden voor verschillende ondernemingen. Wil je een ICT bedrijf inschakelen voor het beheer en de support van je systemen? Lees dan verder in mijn blog hierover zodat je goed voorbereid bent.

Online ondernemer zijn: het kan niet zonder linkbuilding specialist

Oké, het kan in theorie wel. Maar het is handiger als je een linkbuilding specialist inschakelt. Heb jij je al verdiept in zoekmachineoptimalisatie en online marketing? Dan heb je vast gehoord van linkbuilding. Met linkbuilding zorg je dat relevante websites naar jouw site verwijzen via links. Dit zijn een soort aanbevelingen waardoor zoekmachines je site zien als een autoriteit op een bepaald gebied. Het is dé manier om een hogere zoekpositie te veroveren in Google en te scoren op de zoekwoorden die bij je site passen. 

Linkbuilding uitbesteden is de beste manier om je online marketing strategie te verbeteren. Het is namelijk belangrijk dat er naar je website verwezen wordt in een kwalitatief artikel of gastblog én met relevante zoekwoorden. Een linkbuilding specialist weet precies hoe je kwalitatieve backlinks realiseert om je website ranking te verbeteren. Met een linkbuilding strategie die is toegespitst op jouw site en bedrijf, kan een linkbuilding specialist fantastische resultaten behalen. Lees er meer over in mijn artikel over de linkbuilding specialist waarin ik vertel waarom linkbuilding uitbesteden de beste keuze is die je kunt maken. Zo geef je je website absoluut een boost!

Bedrijfsadvies voor de startende of ervaren ondernemer

Bij het runnen van een eigen onderneming komen veel financiële zaken kijken. Het is belangrijk om de financiële kant van je bedrijf op orde te hebben, maar wat doe je als je financiële kennis beperkt is? Zorg dan dat je het beste financieel advies krijgt voor jouw onderneming. Je kiest dan het beste voor een adviesbureau met een bedrijfsadviseur. Voor grotere financiële beslissingen is het echt verstandig om een expert in te schakelen. Bijkomend voordeel? Het kan je veel geld schelen wanneer je je financiën strategisch laat beheren. Je hebt iemand nodig die alles van bedrijfsvoering en financieel advies afweet. Zo kan jij de juiste financiële keuzes maken voor je bedrijf.

Dankzij bedrijfsadvies krijg je gedegen kennis van en inzicht in de markt. Door je bedrijfsstrategie hierop af te stemmen, neem je een voorsprong op al die kleine ondernemers die niet in zichzelf durven te investeren. Met een bedrijfsadviseur ben je er zeker van dat je iemand inhuurt die je goed kan begeleiden bij het financiële deel van je onderneming. Lees meer over een bedrijfsadviseur adviesbureau in het uitgebreide artikel dat ik hierover schreef.

Verzekering ZZP voor ondernemers? Vraag het de verzekeringsadviseur!

Als zelfstandig ondernemer zijn er een aantal zaken die je echt op orde moet hebben. Bijvoorbeeld de inschrijving bij de Kamer van Koophandel, je administratie en het betalen van omzetbelasting. Wat je ook niet mag vergeten: het afsluiten van de juiste verzekering als zzp’er. Omdat je als zelfstandig ondernemer bepaalde risico’s loopt, is het belangrijk om na te gaan welke verzekering op jou van toepassing is. Het is niet eenvoudig om wijs te worden uit alle mogelijkheden en plichten die hierbij komen kijken. Mijn advies is dan ook om een verzekeringsadviseur in te schakelen. 

De verzekeringsadviseur helpt je om alle verzekeringsvoorwaarden te vergelijken. Ook zorgt hij of zij ervoor dat die up-to-date blijven terwijl je bedrijf doorgroeit. Zo voorkom je dat je onderverzekerd bent en het risico loopt dat je bij een tegenslag alles zelf moet betalen. Verzekeringsadvies beperkt zich niet tot het vinden van een relevante verzekering. Ook de instantie waar je het beste je verzekering kunt afsluiten wordt grondig bekeken. Per verzekeraar zijn er andere voorwaarden en premies. De verzekeringsadviseur zoekt uit welke verzekering je het minste kost, maar het meeste oplevert. Bespaar jezelf dus tijd en geld en kies voor een verzekeringsadviseur. Ontdek hier meer over in mijn blog over verzekering zzp.

Onmisbaar voor de ondernemer: de virtual assistant

Als ondernemer heb je naast het uitvoeren van opdrachten ook zaken te regelen, zoals de administratie, marketing en sales. Omdat hier veel tijd in gaat zitten kan dit op een gegeven moment zelfs de groei van je bedrijf in de weg staan. Je wilt wel groeien, maar bent te druk met randzaken. Dat is zonde! Het kan enorm helpen om een virtual assistant aan te nemen. Dit is een freelancer die verschillende taken van jou overneemt, zodat jij meer ruimte krijgt. Een virtual assistant ondersteunt je onderneming in de functie waar jij dat het meest nodig hebt.

Office management, personal assistant werkzaamheden, klantcontact en administratie zijn veelvoorkomende zaken waar een virtual assistant voor wordt ingehuurd. Het mooiste is dat je deze taken kunt uitbesteden zonder dat je iemand in dienst neemt of een werkplek moet regelen. Virtual assistenten werken voornamelijk online, via samenwerkingstools als Google Drive en Microsoft Teams. Zo werk je samen op afstand en heb je meer tijd om je te richten op je core business. Lees mijn eerdere artikel hierover en ontdek alles over het inhuren van een virtual assistant.

Bedrijfsfotograaf inhuren voor je onderneming

Fotografie voor je bedrijf is onmisbaar als je een herkenbaar merk wilt creëren. Zakelijke foto’s heb je namelijk vaker nodig dan je denkt. Goede bedrijfsfotografie versterkt je huisstijl en geeft nieuwe klanten sneller inzicht in hoe je onderneming te werk gaat. Spring eruit met je beeldmateriaal en laat zien welke diensten of producten jij levert. Hoe je dat doet? Met een professionele bedrijfsfotograaf!

In je onderneming heb je op verschillende plekken foto’s nodig die bij je verhaal passen. Met bedrijfsfotografie creëer je beeldmateriaal voor de communicatie van je bedrijf. Een bedrijfsfotograaf is expert in het uitvoeren van productfotografie, het maken van bedrijfsportretten en verzorgen van reclamebeelden. Zakelijke foto’s plaatsen op je website of in folders, levert je direct een professionele uitstraling op. In dit mijn blog over een bedrijfsfotograaf inhurenvertel ik je meer.

Ondernemer en kiezen voor een online marketing bureau

Een online marketing bureau geeft je onderneming een wervende online aanwezigheid, zonder dat je zelf over elk detail hoeft na te denken. Een marketing specialist denk met je mee over de strategie en uitvoering, die er natuurlijk op gericht is om jouw bedrijf het beste uit de verf te laten komen. Een online marketing specialist kan je alles vertellen over de juiste marketing mix waarmee je meer klanten aantrekt. 

Met online marketing is het eerste doel een kwalitatieve online representatie van je onderneming. Denk bijvoorbeeld aan de juiste tekst en inrichting voor je website. Misschien heb je wel social media kanalen die onderhouden moeten worden of wil je online advertising inzetten. Wanneer je een internet marketing bureau inzet kan je gebruik maken van verschillende specialisten die hierin ondersteunen. Wat ik ook kan aanraden is een freelance marketing specialist, omdat je dan een vaste persoon hebt die met je meedenkt. 

Wil je weten wat een online marketing bureau voor jou kan betekenen, wat marketing precies is en waarom je een marketing strategie nodig hebt? Lees het in mijn artikel over het marketing bureau.

Reclamebureau voor de ondernemer

Wil je reclame inzetten voor je bedrijf, zodat je onderneming kan groeien? Zorg er dan voor dat je dit door een professionele partij laat doen. Een goede reclamestrategie opzetten en uitvoeren vraagt namelijk specifieke kennis van de markt en je moet weten hoe je het juiste publiek bereikt. Door een reclamebureau in te huren kan je je onderneming een boost geven zonder dat je zelf het wiel opnieuw hoeft uit te vinden.

Een reclamebureau is gespecialiseerd in het vergroten van aandacht voor jouw merk. In haar team zitten huisstijl ontwerpers, marketingstrategen, vormgevers en tekstschrijvers. Je profiteert van hun gezamenlijke ervaring en expertise wanneer je een creatief bureau inschakelt. Wil je meer aandacht voor je bedrijf, een groeiende onderneming en meer klanten? Kijk dan eens naar mijn artikel over wat een reclamebureau inhuren voor jou kan betekenen.

Wanneer een stemacteur voor je onderneming inzetten?

Een professional waarvan veel ondernemers niet direct denken er één nodig te hebben: de stemacteur. Zodra je binnen je bedrijf tegen zaken aanloopt als het inspreken van een telefoonmenu of een voice-over van een uitlegfilmpje, moet je toch echt op zoek naar een goede stemacteur. Het liefst iemand die de juiste toon zet voor jouw onderneming en die aansluit bij je huisstijl.

Wanneer je als bedrijf bepaalde producten op de markt brengt waarbij een vertelstem nodig is, moet je per opdracht kijken naar welke stem passend is. Zet een professionele stemacteur in en de teksten van de onderneming komen tot leven! Denk jij erover om een stemacteur in te huren voor je bedrijf? Lees dan mijn artikel en je leert alles over de mogelijkheden bij een stemacteur inhuren.

ondernemer inhuren

Haal het beste uit je onderneming door experts in te schakelen!

Veel ondernemers denken dat ze alles zelf moeten doen, maar dat is echt niet zo. Na het lezen van dit artikel zie je hopelijk in hoe je door anderen in te zetten jouw bedrijf juist laat groeien. 

Laat je bedrijf van zijn beste kant zien met een online marketing bureau of bedrijfsfotograaf. Breng je boodschap helder over met een tekstschrijver, stemacteur of social media specialist. Zorg ervoor dat je onderneming een goede basis heeft met een juridisch adviseur, bedrijfsadviseur en ICT bedrijf. 

Heb je toch nog vragen over hoe je de verschillende kanten van het ondernemerschap het beste kunt aanpakken? Laat dan een reactie achter of neem contact op. Ik help je graag het beste uit jezelf en je onderneming te halen!

Artikel uit de categorie:
Starten

0 Reacties op "Een ondernemer voor elk probleem: de top 15 ondernemers!"

Geef een reactie op dit artikel

© 2022 Oogvoorondernemers. - Powered by Maatos